2022. december 3., szombat
TV

Hasznos tartalmak az M5 csatornán és az M3.hu oldalon

A szülők és tanárok kérésének eleget téve, az otthon tanuló diákok munkáját segítve, további oktatási tartalommal bővül az M5 kulturális csatorna műsora, az M3.hu pedig a közmédia számos tartalmát szabadon hozzáférhetővé teszi mindenki számára.

Megjelent: 2020. március 17., kedd 11:33  ·  Rovat: Suli-Karrier  ·  Forrás: MTI  ·  Indexkép: Illusztráció - pixabay.com
Megjelent: 2020. március 17., kedd 11:33 | Rovat: Suli-Karrier
Forrás: MTI
Indexkép: Illusztráció - pixabay.com

Mától minden hétköznap 8 órától 20:30-ig tart az oktatási sáv, míg hétvégén 11 órától az Ismerd meg! című vetélkedőműsor ismétlését sugározzák az M5 csatornán. A délelőtti műsorstruktúra változatlan marad, minden hétköznap reggel 8 órától 14:30-ig többféle tematikájú műsorral készülnek. Az M3.hu a közmédia számos tartalmát szabadon hozzáférhetővé teszi és az oktatási tartalmakat is segít eljuttatni a felhasználókhoz.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

Sulitévé lett az M5

  • A csatornán 8 órától 11-ig az 5-8. osztályos diákoknak szánt Felsős című műsoraikat sugározzák, biológia, magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, művészetek és informatika témakörben.
  • 11 órától 12 óráig nyelvleckéket lehet látni, a Szólalj meg! című műsor két angol nyelvleckéjét adják egymás után. 11:30-tól öt nyelven, 5-5 nyelvlecke követi egymást, hétfőnként német, keddenként francia, szerdánként olasz, csütörtökönként spanyol, péntekenként orosz nyelvtani feladatokkal.
  • 12 órától a középiskolás korosztálynak sugározzák az Érettségi műsoraikat: magyar nyelv és irodalom, matematika és történelem minden nap lesz, biológia, kémia, informatika, fizika és földrajz pedig hetente két-két alkalommal.
  • A délutáni műsorsávban 14:30-tól megismételik a délelőtt sugárzott, 5-8. osztályos diákoknak szánt Felsős című műsorokat. 17 órától ismételik az Érettségi című műsorokat, amelyeket aznap 12 és 14:30 között sugároztak.
  • 20 órától következik a Mindenki akadémiája című tudományos ismeretterjesztő sorozat, 20:30-tól az M5 kulturális híradója lesz látható 10 percben.
  • 20:45-kor kezdődnek az M5 esti színházi közvetítései, filmjei.
  • Szombaton és vasárnap 11 órától az Ismerd meg! vetélkedőműsor ismétléseit sugározzák.

Az elmúlt hatvan év legnépszerűbb műsorai az M3.hu-n

A kultúrához, értékes és szórakoztató tartalmakhoz való hozzáférés lehetőségét segítve a közmédia az elmúlt hatvan év legnépszerűbb műsoraiból készült több százas válogatást tesz szabadon hozzáférhetővé, korlátozás nélkül az m3.hu oldalon. A kezdeményezésnek köszönhetően többek között tévéfilmek, kabarék, minisorozatok, gyermek- és ifjúsági filmek, ismeretterjesztő filmek, útifilmek és portréműsorok lesznek napi szinten láthatók. Az elérhető tartalmak száma hétről hétre folyamatosan bővül.

Mivel a koronavírus-járvány megfékezésé érdekében hozott intézkedések folytán a NAVA-pont hálózat intézményei (iskolák, óvodák, közintézmények) bezártak, ezért az MTVA, a NAVA (Nemzeti Audiovizuális Archívum) és az oktatást támogató kormányzati intézmények három egyszerű lépésben igyekeznek a felhasználókhoz eljuttatni az oktatási tartalmakat a digitális oktatásra történő átállás keretében:

  • az M5 csatornán oktatási célú és felhasználású tartalmakat közvetítenek;
  • a mediaklikk.hu honlapon ezeket a tartalmakat párhuzamosan azonnal elérhetővé és visszajátszhatóvá teszik;
  • a nava.hu pedig feldolgozza az oktatási célú tartalmakat, majd téma szerint csoportosítva eljuttatja azokat az oktatást támogató intézményeknek.

Ezzel egyidejűleg a ide kattintva minden felhasználó számára szabadon hozzáférhetők a nava.hu-ban található oktatási tartalmak.

Forrás: MTI
Indexkép: Illusztráció - pixabay.com
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!