2022. december 5., hétfő
Hosszú Katinka

Három aranyérmet nyert Hosszú Katinka Budapesten

Hosszú Katinka három számban, 200 méter pillangón, 100 méter háton és 200 méter vegyesen győzött az úszók Bajnokok Sorozata Duna Arénában rendezett második állomásán.

Megjelent: 2019. május 12., vasárnap 22:41  ·  Rovat: Sport  ·  Forrás: MTI  ·  Indexkép: MTI - Illyés Tibor
Megjelent: 2019. május 12., vasárnap 22:41 | Rovat: Sport
Forrás: MTI
Indexkép: MTI - Illyés Tibor

Kezdésképpen 200 méter pillangón 2:06.62 perccel, a világ idei legjobbjával nyert, itt Kapás Boglárka 2:07.67-tel a harmadik lett. Ezt követően 100 méter háton óriási hajrával 59.58-cal a 2019-es rangsor harmadik legjobb eredményét érte el, majd 200 méter vegyesen 2:08.81-gyel győzött, amivel szintén harmadik a listán – az első kettő idő is az ő nevéhez fűződik. Utóbbi számban Jakabos Zsuzsanna 2:14.12-vel a negyedik lett.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

Nagyon boldog vagyok, különösképpen a 200 vegyesen úszott időmmel, hiszen az már a harmadik versenyem volt ma. Rengeteg apró dologban tudtam most előrelépni, és úgy érzem, ennek meg is van az eredménye, bár most még magamat is megleptem kicsit” – nyilatkozta Hosszú Katinka, aki saját tervezésű dresszében úszott a Duna Aréna közönsége előtt.

Férfi 100 méter pillangón újra találkozott egymással Chad Le Clos, Milák Kristóf és Cseh László: a szoros csatából ezúttal a dél-afrikai klasszis (51.25) jött ki jobban, Milák másodikként (51.67), Cseh harmadikként (52.20) csapott célba. A 19 éves Milák Kristóf azt mondta, kicsit csalódott, ugyanis szeretett volna 51.50 alá bekerülni. A magyarok közül még Bernek Péter volt érdekelt, 400 méter gyorson 3:56.40-es idővel a negyedik lett.

Két magyar győzelem szombaton

A nyitó futamban Késely Ajna 400 méter gyorson 4:05.92 perces idővel diadalmaskodott, majd Milák Kristóf 200 méter pillangón 1:53.64 peres kiváló eredménnyel utasította maga mögé az „ötcsillagos” mezőnyt. A Honvéd 19 éves versenyzője pályafutása során először küzdött meg a Londonban olimpiai bajnok Chad Le Clos-val, mellettük pedig a szám korábbi világbajnoka, Cseh László és a japán Szakaj Maszato indult. Milák Kristóf nem illetődött meg, óriási fölénnyel győzött.

Amikor beléptem az uszodába, azonnal magukkal ragadtak azok az érzelmek, melyeket a 2017-es világbajnokságon éltem át. Nagyon figyelnem kellett, hogy ezek az érzések ne vigyenek el az elején, aztán a második százon ez a lendület ki is jött belőlem. Elképesztően jó idő lett, semmi fájdalmam nem volt, olyan mintha nem is én úsztam volna” – nyilatkozta az MTI-nek.

A dél-afrikai klasszis röviden annyit mondott, Milák Kristóf nagy versenyző, akivel nagyot csatázhatnak majd az olimpián.

Női 200 méter mellen a 17 esztendős Békési Eszter kapott meghívást a szervezőktől, az egriek tehetsége pedig meg is hálálta ezt, ugyanis az orosz Julija Jefimova mögött másodikként csapott célba, ráadásul 2:27.54-es idejével több mint egy másodpercet javított egyéni legjobbján, amely kiváltképpen értékes úgy, hogy a szezon ezen szakaszában a felkészülés közepén járnak az úszók. „Nagyon szerettem volna megdönteni a legjobb időmet, noha erre nem készültünk most külön. Fantasztikus ilyen közönség előtt úszni” – mondta.

Hosszú Katinka szombaton csak 200 méter háton volt érdekelt, a háromszoros olimpiai bajnok 2:08.16 perces idővel második lett, míg Burián Katalin ugyanitt negyedikként csapott célba (2:09.00). A szombati program utolsó magyarjaként Kozma Dominik 200 méter gyorson volt érdekelt, a hazai közönség nagy kedvence végül 1:47.12 perccel harmadik lett.

A 3,9 millió dollár összdíjazású elitsorozatban egy számban csak négyen versenyeznek egymással, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA a legjobbakat hívja meg, többek között olimpiai bajnokokat, világbajnokokat, ranglistavezetőket. A számok győztesei 10 ezer dollárt kapnak, a második helyezettek 8 ezer, a harmadikok 6 ezer, a negyedikek 5 ezer dollárt vihetnek haza, míg egy esetleges világcsúcs további 20 ezer dollárt ér.

A sorozat három állomásból áll. Április végén a kínai Kuangcsou városában rajtolt, majd Budapest után május 31-én és június 1-jén az egyesült államokbeli Indianapolis következik.

Forrás: MTI
Indexkép: MTI - Illyés Tibor
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!