2022. november 28., hétfő
Gyermekvasút

Hamarosan kezdődik az őszi gyermekvasutas tanfolyam

Október 5-én indul a MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasút őszi tanfolyama, amelyre az érdeklődő iskolások már regisztrálhatnak. A négy hónapos képzést követően a diákok februárban állhatnak először szolgálatba.

Megjelent: 2019. szeptember 16., hétfő 10:42  ·  Rovat: Hírek  ·  Forrás: hirado.hu  ·  Indexkép: mavcsoport.hu
Megjelent: 2019. szeptember 16., hétfő 10:42 | Rovat: Hírek
Forrás: hirado.hu
Indexkép: mavcsoport.hu

A Gyermekvasút őszi tanfolyama során a tanulókat felkészítik a gyermekvasutas szolgálatokra és a kisvasutas életre – közölte a MÁV közleményében, amelyben kifejtették, hogy a leendő gyermekvasutasok heti egy alkalommal elméleti és gyakorlati foglalkozásokon vesznek részt a hűvösvölgyi Gyermekvasutas Otthonépületben, a kisvasút állomásain, valamint a MÁV Baross Gábor Oktatási Központjában.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

Elsajátítják a vasúti jelzési és forgalmi ismereteket, pénztári szabályokat, tanulnak a környék turisztikai látványosságairól, majd vizsgát tesznek, hogy aztán teljes felelősséggel irányíthassák a kis vonatokat, szolgálják a Gyermekvasutat és főként az utasokat. Mindeközben az általános iskolájukban is jó eredményt kell produkálniuk.

A tanfolyamra azok jelentkezhetnek, akik:

  • negyedik, ötödik vagy hatodik osztályba járnak,
  • tanulmányi átlaguk legalább négyes;
  • a gyermekorvos alkalmasnak találja őket a gyermekvasutas szolgálatra;
  • szüleik, iskolaigazgatójuk és osztályfőnökük hozzájárul a jelentkezéshez.

Regisztrálni a www.gyermekvasut.hu oldalon keresztül lehet. A felvétel jelentkezési sorrendben történik. Aki nem jut be az őszi tanfolyamra, a februárban induló tavaszi képzéssel próbálkozhat legközelebb.

Idén júniusban 140 ifjú gyermekvasutast avattak fel. Ezzel sokan talán évtizedekre a vasutas szakma mellett kötelezik el magukat, gyakori ugyanis, hogy a Gyermekvasútnál szerzett élmények, barátságok hatására vagy hivatástudatból a gyerekekből vasutasok lesznek, mások a közlekedési ágazat egyéb területein helyezkednek el – tette hozzá a vasúttársaság.

Forrás: hirado.hu
Indexkép: mavcsoport.hu
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!