2020. július 10., péntek
Garten 2020

GARTEN 2020 – Képzőművészeti fesztivál

Kiállítások, tárlatvezetések, koncertek, kertmozi, színház és táncelőadások, valamint pódiumbeszélgetések várják a látogatókat augusztus 1. és 22. között a Veszprém megyei Lovason.

Megjelent: 2020. június 25., csütörtök 13:50  ·  Rovat: Programajánló  ·  Forrás: MTI  ·  Indexkép: facebook.com
Megjelent: 2020. június 25., csütörtök 13:50 | Rovat: Programajánló
Forrás: MTI
Indexkép: facebook.com

Kortárs képzőművészeti fesztivál helyszíne lesz augusztusban a Veszprém megyei Lovas. Kiállítások, tárlatvezetések, koncertek, kertmozi, színház és táncelőadások, valamint pódiumbeszélgetések várják a látogatókat augusztus 1. és 22. között a második alkalommal megrendezett GARTEN fesztiválon – tájékoztatta az MTI-t a rendezvény kurátora.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

Schneller János művészettörténész elmondta, hogy a kiállításon és vásáron közel száz hazai kortárs művész alkotásai lelhetők majd fel. Mint mondta, megtekinthetők és megvásárolhatók lesznek mások mellett Fehér László, Mazzag István és Wahorn András képei.

A Balaton-felvidék műtermeiből Gábor Áron, Gál András, illetve Péterfy Ábel, míg a Magyarországon élő külföldi alkotók közül Stefan Osnowski, Juraj Florek, Ludovic Thiriez és David Sutherland munkái lesznek láthatók.

A kortárs magyar fotográfusok közül Mészáros László, Bohus Réka, Neogrády-Kiss Barnabás és Hegyháti Réka fotói is szerepelnek majd a kínálatban.

Az absztrakt festészet követői közül Kopasz Tamás és Bernát András képei mellett megtekinthetők lesznek Bánki Ákos festményei is.

Hozzátette: a GARTEN 2020 vendége lesz Alföldi Róbert színművész, akivel több mint ötszáz darabos neoavantgárd fotógyűjteményéről hallhatnak beszélgetést a látogatók.

Idén ünnepli fennállásának harmincadik évfordulóját a díszeli Első Magyar Látványtár és a miskolci alapítású MissionArt Galéria, az alapítókat a rendszerváltó évek műkereskedelméről kérdezik majd a szervezők.

Schneller János elmondta azt is, hogy a GARTEN 2020 kertmoziban két életrajzi ihletésű játékfilmet vetítenek: az Egon Schiele: A halál és a lányka című filmet, valamint, a Gerhard Richter életpályáján alapuló Mű szerző nélkül című alkotást láthatják a nézők.

A Friss Hús Nemzetközi Rövidfilmfesztivál animációs válogatásában fiatal magyar alkotók formabontó munkái lesznek láthatók. A GARTEN moziban mutatják be Lichter Péter legújabb, hatvan perces kísérleti filmjét Barokk Femina címmel, amely Nemes Z. Márió tavaly megjelent versfolyamának adaptációja.

A zene kedvelői hallhatják majd Subicz Gábor trombitást és zenésztársait, valamint hallható lesz Wahorn András és Kopasz Tamás jazzduója is. A veszprémi Monoton monokróm, valamint Szilágyi Rudolf képzőművész, zenész szintén összeállnak majd egy estére – tette hozzá a rendezvény kurátora.

Forrás: MTI
Indexkép: facebook.com
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2020 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!