2022. december 5., hétfő
28. Csabai Garabonciás Napok

GarabonCity: négy napon keresztül Békéscsaba diákközpontja

A Csabai Garabonciás Napok központja minden évben a fesztiválváros, vagyis a diákok által a rendezvény idejére épített GarabonCity. Természetesen, idén is ez a fiatalok találkozóhelye, azaz lassan már csak volt, hiszen a city ma bezárja kapuit.

Megjelent: 2019. október 3., csütörtök 12:26  ·  Rovat: Hírek  ·  Forrás:   ·  Indexkép:
Megjelent: 2019. október 3., csütörtök 12:26 | Rovat: Hírek
Forrás:
Indexkép:

Amennyire maga a Csabai Garabonciás Napok fontos a békéscsabai diákok életében, úgy GarabonCity is az a rendezvény esetében, hiszen itt zajlanak a hivatalos és a stábok által szervezett programok. Néhány éve nélkülöznie kellett a fesztiválvárost a diákoknak, ami akkor bebizonyította, hogy Garaboncity nélkül teljesen más a rendezvény.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

GarabonCity az induló iskolák stábjai által épített város a városban, fabódékkal, sátrakkal. Itt várják különböző programokkal, különböző finomságokkal és zenével a stábok a fiatalokat, de civil szervezetek, intézmények is kitelepülnek. Az egész egy élettel teli, színes kavalkád, ahol mindenki jól érezheti magát, különböző érdekes és vicces dolgokon vehet részt, vagy egyszerűen csak megpihenhet egy-egy nehezebb iskolai délelőtt után.

Ha tehát valaki keres valakit a Garabonciás Napok alatt, itt biztosan megtalálja. Nem véletlen, hogy mi is itt kérdeztünk meg néhány csabai fiatalt, hogy tetszik nekik az idei, vagyis a 28. Csabai Garabonciás Napok, hogyan érzik magukat a rendezvényen.

28. Csabai Garabonciás Napok

Erika:
Természetesen nagyon tetszik; az igaz, hogy stábtagként eléggé fárasztó, ennek ellenére úgy érzem, hogy teljes mértékben megéri. Ez az egész élmény, az, hogy itt vagyunk és csináljuk, ez egyszerűen fantasztikus. Mindenkinek csak azt ajánlom, hogy jöjjenek, mert ezt nem lehet kihagyni.”

28. Csabai Garabonciás Napok

Judit:
Nekem nagyon tetszik, tök jó, hogy ennyien itt kint vagyunk és ilyen sok program van. Én csak azt sajnálom, hogy nem mehetek el programok egy részére, mert ugye a saját programoknál mindig itt kell lennem, pedig legszívesebben mindenkit meglátogatnék.”

28. Csabai Garabonciás Napok

Zénó:
Kimondottan tetszik, sok élvezetes programmal várják a stábok az idelátogatókat. Ugyebár nekem az én stábom a legkedvesebb, amelyiknél éppenséggel vagyok. Kimondottan jó az egész, rengeteg csodálatos építménnyel fogadják az embereket. A kaják nagyon finomak, különösen ahhoz képest, hogy ez egy diákrendezvény. Szerintem szuper ez a rendezvény, akár a felnőttek is tudják élvezni.”

28. Csabai Garabonciás Napok

Bálint (diákpolgármester-jelölt):
Hát, amikor elkezdődött, akkor voltak kis kétségeim, hogy mibe fogok én lefáradni? meg ez csak egy diákrendezvény. Aztán elkezdődött a hét, és azóta folyamatosak a programok. Hihetetlen, hogy minden nap találok valami olyat, amiért érdemes ezt csinálni, és egyszerűen imádom az egészet. Most is egy colour-partyról jövünk, ennek köszönhetően most az egész testem zöld és kék neonszínű portól világít és annyira tetszik. Imádom, hogy a diákság mer itt lenni, mer programokat csinálni, és meri megmutatni, hogy igenis tud, mert mi itt vagyunk, és csinálni akarjuk, és nem, mi nem vagyunk lusták.”

Idén több újdonság is megjelent, így például a hagyományos őszi Pályaválasztási Vásár is a rendezvénnyel egy időpontban várta a diákokat, méghozzá GarabonCity szomszédságában, a CsabaParkban, így alábbi galériánk nemcsak GarabonCity életébe, hanem a vásárba is nyújt némi betekintést.

Galéria

Fotók: IfiPress

Forrás:
Indexkép:
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!