2022. december 5., hétfő
Palacküzenet

Fél évszázada írt palacküzenetet találtak, keresik az íróját

Egy 13 éves kisfiú által, ötven évvel ezelőtt vízre bocsátott üzenetre bukkant egy ausztrál férfi és kisfia az Eyre félszigeten. Jelenleg a brit származású feladó kiléte után kutatnak.

Megjelent: 2019. július 18., csütörtök 09:27  ·  Rovat: Hírek  ·  Forrás: hirado.hu  ·  Indexkép: Illusztráció - pixabay.com
Megjelent: 2019. július 18., csütörtök 09:27 | Rovat: Hírek
Forrás: hirado.hu
Indexkép: Illusztráció - pixabay.com

Paul Elliot és kisfia, Jyah horgászás közben bukkant a 13 éves kisfiú palackba zárt üzenetére a Eyre félsziget nyugati partján, írja a The Guardian.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

Eliot elmondása szerint jelenleg keresik a levél íróját, Paul Gilmort, aki a levélben úgy aposztrofálta magát, mint egy 13 éves brit kisfiú, aki épp a Fairstar hajó fedélzetén utazik a dél-ausztrál parton lévő Fremantletól Melbourne-ig. Ez a hajó több brit emigránst is szállított Ausztráliába az 1960-as években.

A kézzel írott, 1969. novemberi levél egy Sitmar Line vállalat nevével fémjelzett papírra volt feljegyezve. A levélben a kisfiú arra kéri a megtalálót, hogy egy melbourne-i címre küldjön egy válaszlevelet.

David Griffin óceánkutató elmondása szerint a palack 50 éven keresztül nem maradhatott a déli parton, hiszen az óceán folyamatos mozgásban van. A kutató szerint a palack éveken át eltemetve heverhetett a parton, és egy vihar indíthatta ismét útjára.

Tavaly egy ausztrál nő megtalálta az eddigi legrégebbi, 132 éves palackba zárt üzenetet a Wedge-sziget közelében lévő dűnéknél. A belsejében egy német nyelvű levelet találtak, melyet 1886. június 12-én kelteztek, és amelyet a nyugat-ausztrál múzeum hitelesített.

Forrás: hirado.hu
Indexkép: Illusztráció - pixabay.com
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!