2022. december 7., szerda
Horvátország-Magyarország EB selejtező 2019

Ez nem jött össze: sima vereség a VB-ezüstérmestől

A magyar labdarúgó-válogatott 3-0 arányban kikapott a világbajnoki ezüstérmes horvát csapat vendégeként a spliti Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen. Luka Modric már az ötödik percben betalált a magyar kapuba.

Megjelent: 2019. október 11., péntek 14:43  ·  Rovat: Sport  ·  Forrás: MTI  ·  Indexkép: MTI - Illyés Tibor
Megjelent: 2019. október 11., péntek 14:43 | Rovat: Sport
Forrás: MTI
Indexkép: MTI - Illyés Tibor

A világbajnoki ezüstérmes horvát válogatott fogadta Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen hazánk nemzeti tizenegyét október 10-én, csütörtökön este Splitben, a Poljud Stadionban 35 ezer néző előtt. A mérkőzésen papírforma győzelem született, a magyar csapat részéről azonban a mutatott játék sem adott túl sok okot az örömre.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

Igazi futballhangulat és telt ház fogadta a csapatokat a Poljud Stadionban, a horvát szurkolók piros-fehér kockákat jelenítettek meg az egyik hosszanti lelátón, míg a magyar drukkerek piros-fehér-zöld kartonokat emeltek magasba a nemzeti trikolort kirajzolva, a kerítésre pedig az alábbi szöveget függesztették ki: „három szín, mi éltet”.

A magyar csapatot viszont nem tüzelte fel az atmoszféra, az első pillanattól rendkívül bizonytalan volt a védelem, támadásra pedig nem is futotta az erőből. A horvátok már a harmadik percben veszélyes támadást vezettek a jobb szélen, a negyedikben pedig Gulácsinak már védenie kellett. Kádár kapitális hibája után viszont már a Leipzig kapusa sem tudott segíteni, Modric nem hibázta el az ajándékba kapott ziccert.

A hazaiak rendkívül magabiztosan futballoztak, Marco Rossi tanítványai elvétve találkoztak a labdával, az együttes indiszponáltsága szinte folyamatosan tetten érhető volt. A vendégdrukkerek a reménytelennek tetsző játék ellenére nem vesztették lelkesedésüket, folyamatosan buzdították a csapatot, alkalmanként pedig a magyar és az európai szövetséget szidalmazták.

Amikor – legalább két szöglet erejéig – már úgy tűnt, hogy kicsit kiszabadul a szorításból a magyar együttes, akkor a következő támadásból a horvátok ismét betaláltak. A második gól után a horvátok alaposan visszavettek az amúgy sem öldöklő tempóból. Ezáltal ebben a periódusban néha sikerült megtartaniuk a labdát a magyaroknak, azonban helyzete így is csak a horvátoknak volt, Gulácsi bravúrja kellett ahhoz, hogy ne nőjön a különbség. A szünet előtt Kádár újabb hatalmas hibájából mégis növelte előnyét a hazai csapat.

A második játékrészben is folytatódott a macska-egér harc és a magyar játékosok hibasorozata is. Kleinheisler előbb összehozott egy büntetőt, majd Gulácsi hiába hárította Perisic 11-esét, az Osijek középpályása szövegelésért megkapta második sárga lapját, így mehetett az öltözőbe. A magyar csapat szerencséje az volt, hogy a horvátok a biztos vezetésük birtokában nem erőltették a játékot, legjobbjaikat elkezdte lecserélni Zlatko Dalic szövetségi kapitány. Marco Rossi együttesének erejéből így egy-egy erőtlen támadásra is futotta, melynek köszönhetően a 68. percben először Sallai révén volt egy kaput eltaláló lövése. Az unalomba fulladó utolsó húsz percben a közönség hullámzással szórakoztatta magát.

Idejöttünk és úgy játszottunk, mint a nyulak. Öt-hat gyermeteg hibát követtek el a játékosok, ebből három gólt kaptunk. A sorozatos korai hibák pedig csak növelték a bizonytalanságot. Egyelőre nem tudok magyarázatot adni, miért történhetett” – értékelt Marco Rossi szövetségi kapitány, aki szerint irányítása alatt ez volt a válogatott legrosszabb mérkőzése.

Nagyszerű mérkőzést játszottunk az elejétől. A második félidőre kicsit visszavettünk, de ez érthető, energiát kellett spórolni a következő meccsre. Nagyon fontos három pontot gyűjtöttünk be, mert már csak egy siker választ el minket az EB-részvételtől, amelynek megszerzésére elsőként vasárnap nyílik lehetőség” – mondta a horvát szakvezető, Zlatko Dalic.

Mivel a walesi együttes 1-1-es döntetlent ért el a szlovák csapat vendégeként, a magyar labdarúgó-válogatottnak így továbbra is van esélye arra, hogy megszerezze a továbbjutást érő második helyet, ehhez azonban a horvátok ellen mutatott játék kevés lesz. Október 13-án, vasárnap válogatottunknak mindenképpen nyernie kell a Groupama Arénában, amikor is a sereghajtó azerieket fogadjuk.

Forrás: MTI
Indexkép: MTI - Illyés Tibor
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!