2022. december 5., hétfő
Európai perbeszédversenyt nyertek ELTE-s hallgatók

Európai perbeszédversenyt nyertek ELTE-s hallgatók

Az ELTE hallgatói első helyezést értek el a Hágában megrendezett Telders európai perbeszédversenyen. A döntőben a csapatnak az alperesi oldalon kellett érvelnie – közölte a felsőoktatási intézmény.

Megjelent: 2019. május 27., hétfő 14:54  ·  Rovat: Hírek  ·  Forrás: MTI  ·  Indexkép: elte.hu
Megjelent: 2019. május 27., hétfő 14:54 | Rovat: Hírek
Forrás: MTI
Indexkép: elte.hu

Az ELTE áprilisban a Jessup nemzetközi jogi perbeszédversenyen is első helyezést szerzett, ezzel a világ első olyan egyeteme lett, amely egy évben mindkét versenyt megnyerte – olvasható a közleményben.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

Az ELTE csapata a korábbi években már nyert egyéni díjat, valamint kiváló pontszámokkal jutott tovább a legjobb csapatok közé, azonban ez az első alkalom, hogy a magyar csapat – Balogh Dóra, Máté Dávid, Schultz Balázs és Tóth Franciska – a döntőben mérethette meg magát és legyőzte a korábbi években többször is bajnoki címet szerzett University of Leiden csapatát – emelték ki.

Hozzátették, a versenyen az alperesi oldal elnyerte a legjobb alperesi szóbeli szereplésért járó első díjat, Tóth Franciska kapta a legjobb szónok díját, a csapat felperesi oldala pedig hetedik helyezett lett.

A magyar versenyzőket Kajtár Gábor, a nemzetközi jogi tanszék adjunktusa és Sulyok Katalin tanársegéd készítette fel a múlt héten 42. alkalommal megrendezett perversenyre, ahol a csapat az elődöntők során Hollandia, Franciaország, Bulgária és Törökország ellen mérkőzött meg. A döntőben a csapatnak az alperesi oldalon kellett érvelnie – ismertették.

Forrás: MTI
Indexkép: elte.hu
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!