2022. december 7., szerda
Karácsony

Európa-szerte készülnek már a karácsonyra

Ezekben a napokban sorra nyílnak Európa nagy karácsonyi vásárai, egyre több helyen kapcsolják fel az ünnepi fényeket, de ezeken kívül sok minden más is jelzi, hogy hamarosan itt a karácsony.

Megjelent: 2019. november 18., hétfő 14:05  ·  Rovat: Hírek  ·  Forrás: hirado.hu  ·  Indexkép: Illusztráció - pixabay.com
Megjelent: 2019. november 18., hétfő 14:05 | Rovat: Hírek
Forrás: hirado.hu
Indexkép: Illusztráció - pixabay.com

Az erdélyi Nagyszebenben felkapcsolták az ünnepi fényeket, és a világhírű bécsi vásár is megnyitotta kapuit. Egy német kisvárosban postahivatalt nyitottak a Mikulásnak. Angliában pedig a kastélyok is karácsonyi ruhát öltöttek – közölte az M1 Híradója.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

Karácsonyi pompában ragyog a Cavendish-család birtoka az angliai Derbyshire megyében. A kastély népszerű forgatási helyszín, például Jane Austen: Büszkeség és Balítélet című regényének több filmes adaptációjában is feltűnt már. Az ünnepek alatt ide látogatók nemcsak az évszázadok alatt felhalmozott karácsonyi díszeket láthatják, hanem a világ minden tájáról összegyűjtött műtárgyakat is.

A különböző szobák berendezési tárgyait a család több generációja gyűjtötte össze a világ minden tájáról. Például németalföldi porcelánt raktak ki az ebédlőben és kínai tapétával díszítették a vendégszobákat – nyilatkozta a kastély megőrzéséért felelős szervezet vezetője.

Az adventi időszakban mindennap látogatható Devonshire hercegének birtoka is. December 24. és 26. között azonban nem fogadnak vendégeket, mivel a család a kastélyban ünnepli a karácsonyt.

Nem csak az Egyesült Királyságban készülnek az ünnepre. Egy német kisvárosban már múlt héten megnyitották a Mikulás postahivatalát, ahova a gyerekek a világ minden tájáról elküldhetik leveleiket. Évről évre Himmelpfortba érkezik a legtöbb Mikulásnak címzett levél.

Közben több városban is megnyitott már a karácsonyi vásár. Legutóbb például az erdélyi Nagyszeben főterén kapcsolták fel az ünnepi fénysort, amely 130 ezer égőből áll. Több mint 100 árusnál kóstolhattak a látogatók forralt bort, mézeskalácsot vagy sült gesztenyét. A vásár legnépszerűbb látványossága az óriáskerék, ahonnan mindenki megcsodálhatja a nagyszebeni karácsonyi vásárt még ötven napon át.

Megnyílt Európa egyik leghíresebb karácsonyi vására is Bécsben. Az osztrák fővárosban szombaton kapcsolták fel a városházával szemben felállított karácsonyfa díszkivilágítását. Az idén állított fa az eddigi legnagyobb a bécsi adventi vásárok történetében, több mint harminc méter magas. A legtöbben itt is a szezonális finomságokat keresik.

Ezekben a napokban sorra nyílnak Európa nagy karácsonyi vásárai. Például Prágában, Poznanban és Tallinban. Budapesten, a Vörösmarty téren pedig már több mint egy hete várják a látogatókat.

Forrás: hirado.hu
Indexkép: Illusztráció - pixabay.com
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!