2022. november 26., szombat
Európai Játékok 2019

Európa Játékok: új csapatverseny atlétikában

Elkészítették az Európa Játékok atlétikai versenyeinek sorsolását, Minszkben a válogatottak új rendszerű csapatversenyben mérik össze tudásukat.

Megjelent: 2019. május 21., kedd 10:57  ·  Rovat: Sport  ·  Forrás: MTI  ·  Indexkép: youtube.com
Megjelent: 2019. május 21., kedd 10:57 | Rovat: Sport
Forrás: MTI
Indexkép: youtube.com

Az Európai Atlétikai Szövetség (EA) dinamikus új atlétika (Dynamic New Athletics, DNA) néven indítja útjára a sorozatot, amelynek első körében négy csoportban versengenek a csapatok. Az A-csoportban kapott helyet Magyarország, mellette Németország, Görögország, Svájc, Szlovákia és Ciprus található itt.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

A B-jelűbe Lengyelország, Csehország, Fehéroroszország, Írország, Litvánia és Lettország került, a C-ben Franciaország, Olaszország, Oroszország, Románia, Észtország és Szlovénia, a D-ben pedig Spanyolország, Ukrajna, Törökország, Portugália, Bulgária és Dánia találkozik.

A csoportgyőztesek mellett a további két legjobb válogatott jut az elődöntőbe, hozzájuk csatlakozik a vigaszágról hat együttes.

A csapatok kilenc számban küzdenek meg, amelyek között ott van a 4×400 méteres vegyes váltó és az úgynevezett svéd váltó (800-600-400-200 m). Ügyességi számokban is egymás ellen versenyeznek az atléták, kieséses rendszerben, így gyűjtenek pontot csapatuknak. Az utolsó futószámot pedig üldözéses alapon rendezik, azaz az élen álló indul elsőnek, és az elsőként célba érkező csapat a győztes.

A DNA küzdelmeit június 23-28-án rendezik meg a II. Európa Játékokon.

Forrás: MTI
Indexkép: youtube.com
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!