2019. szeptember 21., szombat

Esőleső

Hétfőn napközben még melegebb lesz, kedden viszont egy hidegfront hoz lehűlést, a 38. hét (szeptember 16-22.) második felében azonban többfelé is lehetnek 20 fok körüli maximumok – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet 2019. szeptember 15-én, vasárnap juttattak el az MTI-nek.

Hétfőn a déli, kora délutáni órákig derült idő várható, majd észak felől fátyolfelhőzet érkezik, illetve már gomolyfelhők is képződhetnek, de csapadék estig még nem valószínű. Napközben a főváros környékén, az Északi-középhegységben és az Észak-Alföldön megélénkül, néhol megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában +5 és +12 fok között alakul, de az északi völgyekben, a Nyírségben és a Duna-Tisza közén +2, +4 fok is lehet. A legmagasabb hőmérséklet +24 és +29 fok között várható.

Kedden északon lehet több-kevesebb napsütés, eleinte több helyen várható eső, zápor, később a csapadék egyre inkább a déli, délnyugati területekre korlátozódik, főként arrafelé néhol zivatar is előfordulhat. Elsősorban az északi, északkeleti megyékben megerősödik, zivatar környezetében viharossá fokozódik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet +11 és +17, a a legmagasabb +17 és +25 fok között valószínű.

Szerdán a többórás napsütés mellett csupán egy-egy rövid zápor fordulhat elő, a déli, délnyugati határ közelében azonban felhős maradhat az ég, és ott főként a nap első felében akár tartósan is eshet. Nagy területen megerősödik, az Alpokalja térségében viharossá is fokozódhat a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában +6 és +11 fok között alakul, de a szélvédettebb északi völgyekben ennél hűvösebb is lehet a hajnal. Napközben várhatóan +16 és +20 fok közötti értékeket mérhetünk majd.

Csütörtökön és pénteken napos idő várható, csupán elvétve fordulhat elő futó zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet csütörtökön általában +3 és +8 fok között alakul, de a szélvédett északi völgyekben, fagyra hajlamos területeken ennél hidegebb is lehet, talaj menti fagy is előfordulhat. Pénteken jellemzően +5 és +10 fok között alakulnak a minimumok. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön és pénteken is +14 és +18 fok között várható.

Szombaton és vasárnap többnyire derült vagy gyengén felhős időre van kilátás sok napsütéssel, csapadék nélkül. A leghidegebb órákban szombaton általában +5 és +10, vasárnap +5 és +12 fok között alakul, de a szélvédett, hidegre érzékeny területeken szombaton jóval hidegebb is lehet, talaj menti fagy is előfordulhat. Szombaton napközben +15 és +20, vasárnap +17 és +23 fok közé melegszik a levegő.

Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2019 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!