2022. december 3., szombat
Szintia és Botond

Érdemérmet kapott a kortársa életét megmentő fiatal

A most a nyolcadik osztályt kezdő Horváth Botond augusztus 8-án mentette meg egy 15 éves székesfehérvári lány, Szintia életét. Botond augusztus 27-én vehette át a Magyar Vöröskereszt Életmentő Érdemérmét.

Megjelent: 2019. augusztus 31., szombat 11:54  ·  Rovat: Hírek  ·  Forrás: voroskereszt.hu / szekesfehervar.hu - Simon Erika  ·  Indexkép: szekesfehervar.hu - Simon Erika
Megjelent: 2019. augusztus 31., szombat 11:54 | Rovat: Hírek
Forrás: voroskereszt.hu / szekesfehervar.hu - Simon Erika
Indexkép: szekesfehervar.hu - Simon Erika

Önzetlenség, lélekjelenlét, segítőkészség – ezek a szavak jellemezhetik talán leginkább Horváth Botondot, aki amellett, hogy augusztus 8-án jó helyen volt, jó időben, mindezen tulajdonságok mellett emberségből és bátorságból is jelesre vizsgázott.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

Az említett napon Szintia és Botond is Badacsonytomajnál túrázott a családjával, amikor a lányt megcsípte egy lódarázs, ami súlyos allergiás reakciót váltott ki nála: leállt a légzése és elvesztette az eszméletét. A mentők a rohamkocsival nem tudták megközelíteni a helyszínt, a mentőhelikopter pedig nem látta a családot. Ekkor érkezett a helyszínre Botond, aki jelezte, hogy van nála adrenalininjekció, mivel mogyoróallergiás. A fiatal srác így beadta a lánynak a szert, aki azonnal jobban lett – olvasható a szekesfehervar.hu oldalon.

Szintia és Botond

Szintia és Botond
(Fotó: szekesfehervar.hu – Simon Erika)

Botond tettéért megkapta a Magyar Vöröskereszt Életmentő Érdemérmét, amelyet augusztus 27-én vehetett át Székesfehérváron, a Városháza Dísztermében. Az elismerést dr. Fodor Antalné, a Magyar Vöröskereszt alelnöke és Nagy Gábor főigazgató-helyettes adta át a fiatal életmentőnek, Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere pedig személyesen köszönte meg Botond cselekedetéhez, majd a város nevében emléklappal ismerte el az ifjú hős tettét.

Forrás: voroskereszt.hu / szekesfehervar.hu - Simon Erika
Indexkép: szekesfehervar.hu - Simon Erika
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!