2022. december 5., hétfő
Zsóri Dániel és Szarvas Péter

Emlékplakettet kapott Békéscsabán Zsóri Dániel

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere emlékplakettet adott át a békéscsabai utánpótlásban nevelkedett Zsóri Dánielnek, aki szeptember 23-án átvehette a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) által adományozott, az év legszebb góljának járó Puskás-díjat.

Megjelent: 2019. december 24., kedd 15:54  ·  Rovat: Sport  ·  Forrás: MTI  ·  Indexkép: facebook.com/Szarvas Péter
Megjelent: 2019. december 24., kedd 15:54 | Rovat: Sport
Forrás: MTI
Indexkép: facebook.com/Szarvas Péter

A most 18 éves labdarúgó 11 éves korában érkezett a partiumi Simonyifalváról Békéscsabára, négy évet az Békéscsaba Utánpótlás Futball Clubnál (UFC) töltött, majd a Békéscsaba Labdarúgó Akadémián játszott, mielőtt a Debrecenhez, majd a MOL Fehérvár FC-hez igatolt. Az emlékplakett arra utalt, hogy Zsóri Dániel „…mindig emlékezzen rá: Békéscsabáról indult a karrierje a világhír felé”.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

Zsóri Dániel – aki december 22-én megkapta szülőfaluja díszpolgári címét is – kiemelte: köszönettel tartozik a békéscsabai utánpótlás-nevelésben dolgozó szakembereknek. Mint mondta, célja mindenekelőtt, hogy alapemberként játsszon a MOL Fehérvárban, de megcélozta a külföldi lehetőségeket is, valamint a magyar válogatottban történő bemutatkozást is.

Szarvas Péter – aki a békéscsabai kispályás bajnokság focistája is – leszögezte: az önkormányzat és ő maga is kiemelt figyelmet fordít a labdarúgásra. Mint mondta, Zsóri Dániel sikere öregbíti a város hírnevét, ösztönzőleg hat azokra a békéscsabai fiatalokra, akik labdarúgóként képzelik a jövőjüket.

Jakab Péter, az akadémia vezetője és Szokolay Sándor, az UFC vezetője azt emelte ki, hogy a békéscsabai utánpótlás-nevelés sok éves múltra tekint vissza. Komoly szakmai sikerként könyvelték el, hogy napjainkban megközelítőleg 450 fiatal futballozik Békéscsabán és hogy Zsóri Dániel 2000-es korosztályából már hatan profi szerződést kaptak az általuk nevelt labdarúgók közül.

Forrás: MTI
Indexkép: facebook.com/Szarvas Péter
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!