2022. december 8., csütörtök
Marie Fredriksson

Elhunyt Marie Fredriksson, a Roxette énekesnője

Hatvanegy éves korában elhunyt Marie Fredriksson svéd énekesnő, a Roxette nevű duó egyik tagja – adta hírül a BBC hírportálja. Menedzserének közleménye szerint az énekesnő december 12-én hunyt el a rákkal folytatott 17 évnyi küzdelem után.

Megjelent: 2019. december 11., szerda 10:35  ·  Rovat: Hírek  ·  Forrás: MTI  ·  Indexkép: youtube.com
Megjelent: 2019. december 11., szerda 10:35 | Rovat: Hírek
Forrás: MTI
Indexkép: youtube.com

Kiemelkedő zenész voltál, az énekhang mestere és elképesztő előadó. Köszönöm, hogy a lehető leggyönyörűbb színekben keltetted életre az én fekete-fehér dalaimat. Te voltál a legcsodálatosabb barát több mint 40 éven át” – írta Per Gessle, a Roxette másik tagja.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

Marie Fredriksson 1958 májusában született a svédországi Össjö városában. Zenei karrierje a szomszédos Halmstadban indult, ahol barátságot kötött későbbi zenésztársával, Per Gesslével. Az énekesnő szólókarrierje 1984-ben indult és hamarosan Svédország egyik legkedveltebb és legsikeresebb művésze lett.

Két évvel később alapították meg Gesslével a Roxette-et, hogy hazájukon kívül is hírnevet szerezzenek, ami olyan jól sikerült, hogy a következő években a világ egyik legsikeresebb popzenei formációjává váltak. Első kislemezük, a Neverending Love Svédországban azonnal nagy sláger lett, debütálóalbumukkal, a Pearls of Passion-nel pedig megalapozták hazai népszerűségüket.

A Roxette 1987 karácsonyára időzítette az It Must Have Been Love (Christmas For The Broken Hearted) kiadását, majd 1988-ban megjelent a második album is Look Sharp! címmel. Egy amerikai cserediák, miután Svédországból visszatért az Egyesült Államokba, eljuttatta a The Look kislemezt a minneapolisi KDWB rádiónak; a dal gyorsan népszerű lett, holott a lemez addig meg sem jelent a tengerentúlon. A számot aztán 1989-ben adták ki az Egyesült Államokban és márciusban már vezette a slágerlistát.

A második listavezető dal a tengerentúlon a Listen To Your Heart lett, amelyet az It Must Have Been Love átdolgozott változata (a karácsonyi részeket kihagyták), amit a Joyride követett. A duónak még megannyi sláger kötődik nevéhez, egyebek között a Dressed for Success, a Dangerous és a Fading Like a Flower. A Roxette több mint 80 millió lemezt adott el világszerte és számos koncertturnét tartott.

Marie Fredrikssonnál 2002-ben agydaganatot diagnosztizáltak. A betegség kezelését követően sikerült talpra állnia és 2009-től fokozatosan visszatért a színpadra. A Roxette sikeres új albumokkal rukkolt elő és turnékra indult, 2016-ban azonban orvosai azt tanácsolták az énekesnőnek, hogy hagyja abba a koncertezést és koncentráljon az egészségére.

A Dimberg Jernberg Management közleménye szerint Marie Fredriksson temetését szűk körben tartják.

Forrás: MTI
Indexkép: youtube.com
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!