2022. november 28., hétfő
Ambrus Zoltán

Elhunyt Ambrus Zoltán gitáros, az Irigy Hónaljmirigy tagja

Életének 54. évében elhunyt Ambrus Zoltán az Irigy Hónaljmirigy együttes örökös tagja – tudatta Facebook-oldalán a zenekar. Mint írják, a zenészt hosszan tartó súlyos betegség után vasárnap érte a halál.

Megjelent: 2019. július 8., hétfő 16:38  ·  Rovat: Hírek  ·  Forrás: MTI / Wikipédia  ·  Indexkép: youtube.com
Megjelent: 2019. július 8., hétfő 16:38 | Rovat: Hírek
Forrás: MTI / Wikipédia
Indexkép: youtube.com

Ambrus Zoltán az Irigy Hónaljmirigy 1990-es megalakulásától fogva mintegy másfél évtizeden keresztül a csapat állandó tagja volt, paródiákat írt és a zenekar fellépéseit szervezte. A zenei paródiáiról és ezek köré szervezett humoros tévéműsorairól ismert kilenctagú könnyűzenei együttesben gitárosként és énekesként lépett fel.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

Budapesten született 1966. május 19-én. Az általános iskola elvégzése után, a középiskolában műszerészi tanulmányokat folytatott. Első gitárját Csehszlovákiában vette, s nem sokkal később barátaival megalapították első együttesüket is. Először a Primula zenekarban játszott, majd a katonaság előtt a Légióban, később pedig egy időre az Árkádok tagja lett. 1990-ben, az együttes alakulásakor lett a nyolctagú az Irigy Hónaljmirigy tagja.

2005. december 27-én egy jeges útszakaszon autóbalesetet szenvedett, koponyatöréssel vitték kórházba, felépülése hosszú ideig tartott. Mivel agyi beszéd- és mozgásközpontja is megsérült, igen sok mindent újra kellett tanulnia. Bár visszatért az együtteshez, 2011-ben mégis úgy döntött, egy ideig nem tart az Irigy Hónaljmiriggyel. 2012-ben az Alcohol együttes gitárosa lett, de saját formációja is volt.

Hosszan tartó súlyos betegsége után 2019. július 7-én hunyt el Budapesten. 53 éves volt.

Forrás: MTI / Wikipédia
Indexkép: youtube.com
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!