2022. december 8., csütörtök
SZTE ÁJTK

Életveszélyessé vált a szegedi jogi kar épülete

Jelentős károk érték a szeptember 9-i viharban a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Állam- és Jogtudományi Karának főépületét, az ingatlan életveszélyessé vált – közölte a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága.

Megjelent: 2019. szeptember 11., szerda 09:44  ·  Rovat: Hírek  ·  Forrás: MTI  ·  Indexkép: Facebook
Megjelent: 2019. szeptember 11., szerda 09:44 | Rovat: Hírek
Forrás: MTI
Indexkép: Facebook

A közlemény szerint senki sem sérült meg, de az épület használhatatlanná vált. Jelenleg a károk felmérése, a kárenyhítés és az életveszély elhárítása zajlik.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

A Tisza Lajos körúti épületről mintegy 100 négyzetméternyi tetőfelület hiányzik. A tető kisebbik része a Feketesas utcára, a nagyobbik – körülbelül 60-80 négyzetméteres – fele a gerendákkal együtt az épület belső udvarára esett, megsértve az üvegliftet, a belső udvart és a nyílászárókat. A bádogtető állapota életveszélyessé teszi az épületet, így az oktatást hétfőn felfüggesztették.

Az épületből ideiglenesen elköltöztették az adminisztratív hátteret biztosító egységeket. A tanórákat az SZTE karai közötti együttműködésben ideiglenesen más épületekbe szervezik át. A kormány az SZTE-t a felmerült vis maior helyzetben teljes támogatásáról biztosította – áll a közleményben.

Jelentős károkat okozott a vihar

A szegedi önkormányzat közleménye szerint váratlanul és soha nem látott erővel csapott le a városra szeptember 9-én, hétfőn délután a vihar, amely súlyos károkat és baleseteket okozott. A rendkívül erős szél fákat döntött ki, faágat tört le városszerte, így a Széchenyi téren és az Újszegedi Ligetben. A Széchenyi téren padon ülő dákokra szakadt rá egy platánfa, a három diák közül az egyik életveszélyes sérüléseket szenvedett, őt a hivatásos tűzoltók láncfűrésszel szabadították ki.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője, Molnár Krisztina elmondta, megyeszerte kidőlt fák, leszakadt faágak okoztak károkat, épületek megbontott tetejéről sodort le bádoglemezeket a szél. Több mint ötszáz helyre riasztották a katasztrófavédelem munkatársait Csongrád megyében.

Forrás: MTI
Indexkép: Facebook
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!