2022. december 8., csütörtök
Bőrönd, költözés

Életteret váltasz szeptembertől? Költözz okosan!

Sokan folytatják életüket korábbi lakhelyüktől távol, miután bekerülnek a felsőoktatásba. Ha nem kollégiumi vagy két utazótáskás kollégiumi költözésről van szó, akkor bizony nem egyszerű a dolog.

Megjelent: 2019. július 14., vasárnap 11:20  ·  Rovat: Kreatív  ·  Forrás: proaktivdirekt.com / IfiPress  ·  Indexkép: Illusztráció - pixabay.com
Megjelent: 2019. július 14., vasárnap 11:20 | Rovat: Kreatív
Forrás: proaktivdirekt.com / IfiPress
Indexkép: Illusztráció - pixabay.com

Augusztus-szeptember a költözések időszaka, legalábbis a felsőoktatásban mindenképp, hiszen rengeteg új hallgató költözik az egyetemi városokba. Nem mindenkinek jut azonban kollégiumi hely, na meg vannak olyanok, akik ezen a lehetőségen nem is gondolkodnak. Marad az albérlet, ami ha bútorozott, akkor elég egy két bőrönd vagy utazótáska, ha viszont kevés berendezés van benne, vagy bútorozatlan, akkor a költözési folyamat bonyolultabb. Íme, néhány ötlet, amelyekkel gördülékenyebbé teheted a költözést.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

Mindent szerezz be jó előre!

A csomagoláshoz legjobb a banános karton, amit a kereskedelmi láncoknál általában el lehet kérni. Masszív, a mérete könnyen fogható, általában jól megrakva is el lehet bírni, egységes mérete miatt pedig jól lehet tornyozni. Ezen kívül kellhetnek még sittes zsákok a ruháknak és ágyneműknek. Ezeket barkácsboltokban szerezheted be. Szükség lesz még erős ragasztóra, ollóra, sniccerre és alkoholos filcre, illetve lakkfilcre. A lakkfilc azért jó, mert ugyanolyan tartós, mint az alkoholos filc, viszont vannak belőle világos színek, például ezüst, illetve fehér, így a fekete zsákokat is tudod feliratozni.

Csomagolóbuli, szortírozással

Hívd át a segítőkész haverokat és csomagoljatok együtt! Legyen egy kis rágcsálnivaló, hűtött üdítő, valami jó zene, és kezdődhet a dobozolás. Nem árt, ha van a haverok között egy-két erős legény, akik segítenek a nehezebb dobozok, a nagyobb bútorok emelésében is, a csajok kezében pedig a törékeny holmik is biztonságban lesznek.

Hasznos, ha ilyenkor nyitsz egy sarkot, ahova pakolás közben a már nem szükséges, megunt, fölösleges dolgokat teszed. Ilyenkor ugyanis nem maradnak eldugott kis fiókok, ahol halomra hevernek a „jó lesz még valamire” és a „nem dobom ki, olyan régen megvan már” holmik. Szabadulj meg a fölöslegessé vált dolgoktól, ne vidd tovább az új lakhelyedre! Ez a sarok egyben arra is szolgálhat, hogy a csomagolásban segítő barátok kiválogassák belőle azt, ami náluk még jó szolgálatot tehet. Ezáltal nem kell tovább tárolnod például a könyvet, amit soha többé nem vennél le a polcról, hiszen lehet, hogy más szívesen olvassa majd.

Dobozolj úgy, mint egy profi!

A dobozolásnál nem elhanyagolható szempont, hogy később képben legyél, mit hová tettél. Ezért a dobozokat sorban számozd fel, a törékenyekre egy T-betűt is tegyél jól látható méretben! A számot tüntesd fel a doboz oldalain és a tetején is, így kupacban felpakolva is jól látható lesz! Vegyél egy füzetet és írd bele, hogy melyik számozott dobozba mit tettél! Ennek köszönhetően akármit keresel, pikk-pakk megtalálod majd a füzetben és csak azt az egy dobozt kell felbontanod.

A számozás még két dologban segít: egyrészt pontosan tudni fogod, hogy melyik dobozban vannak konyhai, hálószobai vagy épp fürdőszobai dolgok, és egyből a megfelelő helységbe vitetheted a költöztetőkkel, másrészről rajtad kívül senki más nem fogja tudni, hogy melyikbe mit raktál, így nem növeled a kísértést, hogy egy-egy doboz valahogy „eltévedjen” az idegen költöztetők kezéből.

Csomagolj ágyneműbe!

A törékeny holmiknak nem kell külön csomagolóanyagot beszerezned, ha ágyneműket, huzatokat és törölközőket teszel közéjük. Így azt a helyet is hasznosan kitöltheted, ahol egyébként buborékfólia vagy összegyűrt újságpapír lenne, és a textileknek sem kell annyi zsák.

Forrás: proaktivdirekt.com / IfiPress
Indexkép: Illusztráció - pixabay.com
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!