2022. december 3., szombat
Boris Becker

Elárverezték az egykori német teniszcsillag trófeáit

Az eladósodott Boris Becker kupái, díjai és személyes tárgyai több mint 680 ezer fontért (246 millió forintért) keltek el egy online árverésen. Grand Slam-trófeáit még keresik, azok ugyanis eltűntek.

Megjelent: 2019. július 14., vasárnap 17:38  ·  Rovat: Krajcár  ·  Forrás: MTI  ·  Indexkép: youtube.com
Megjelent: 2019. július 14., vasárnap 17:38 | Rovat: Krajcár
Forrás: MTI
Indexkép: youtube.com

A hatszoros Grand Slam-győztes, aki védhetetlen szerváiról a Bum-bum Borisz becenevet kapta, pályafutása alatt 49 tornát nyert meg és több mint 20 millió euró pénzdíjat nyert. Az 51 éves egykori világelső azonban évek óta bajban van, 2017-ben csődöt jelentett. Az árverés bevételéből adósságai egy részét kell kifizetnie.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

Az online aukción legtöbb pénzt, 150.250 fontot azért a Tiffanynál készült ezüstkupáért adtak, amelyet a sztár Ivan Lendl legyőzésével nyert a US Openen 1989-ben – olvasható a Wyles Hardy londoni aukciósház honlapján. Az árverésen 82 darabra lehetett licitálni, köztük volt a Davis Kupa egy példánya, amely 52.100 fontért kelt el, a Teniszhírességek csarnoka gyűrűje, karórák és teniszruhák.

Boris Becker 2018-ban kijelentette, hogy diplomatastátusza van, ezért mentességet élvez, amivel akkor még az utolsó pillanatban megakadályozta trófeái és személyes tárgyai eladását. Arra hivatkozott, hogy a Közép-afrikai Köztársaság elnöke az ország sport-, kulturális és humanitárius „nagykövetévé” nevezte ki az Európai Unióba. A Közép-afrikai Köztársaság külügyminisztere azonban erre azt válaszolta, hogy az útlevél, amit Becker mutogat, hamisítvány, egy csomó „2014-ben ellopott üres útlevél egyike”. A furcsa ügy decemberben ért véget, amikor Becker egy londoni bíróság előtt lemondott a mentességéről, így az aukciósház piacra dobhatta a trófeákat.

Tavaly a US Open-kupáért 36 ezer font volt a legmagasabb licit, idén 150.250, ami fantasztikus” – mondta a BBC-nek a Mark Ford, a Becker-csődöt kezelő Smith and Williamson munkatársa.

Ford azt reméli, megtalálják Becker hiányzó Grand Slam-trófeáit is. A teniszező tavaly fedezte fel, hogy a kupák eltűntek, ezután felhívást tett közzé, amelyben az eltűnt kupák megtalálásához kért segítséget.

Forrás: MTI
Indexkép: youtube.com
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!