2022. december 3., szombat
Kollégium

El kell hagyniuk a felsőoktatási kollégiumokat a magyar hallgatóknak

Ha nem megoldott a lakhatás, a rektorok méltányossággal engedélyezhetik a maradást – közölte március 12-én, csütörtökön Facebook-oldalán a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK), több más fontos információ mellett.

Megjelent: 2020. március 13., péntek 09:27  ·  Rovat: Suli-Karrier  ·  Forrás: MTI  ·  Indexkép: MTI - Balázs Attila
Megjelent: 2020. március 13., péntek 09:27 | Rovat: Suli-Karrier
Forrás: MTI
Indexkép: MTI - Balázs Attila

A kollégiumokat március 13-ig minden magyar hallgatónak el kell hagynia. Amennyiben nem megoldott a hallgató lakhatása, úgy rektori méltányossággal engedélyezhetik a kollégiumban maradását; a külföldi hallgatók kollégiumi tartózkodása a továbbiakban is megengedett.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

Közölték továbbá, hogy minden hallgatói ügyintézés elektronikus formában történik. A HÖOK azt kérte, a hiteles információkért a hallgatók kövessék a kari és egyetemi hallgatói önkormányzatok, valamint az intézmények Facebook-oldalát.

Tájékoztatásuk szerint a szemeszter záró dátumát várhatóan későbbre tolják ki. Kitértek arra is, hogy a diákigazolványok a járványügyi veszélyhelyzet végét követő 15 napig érvényesek, valamint arra, hogy a szakminisztérium az olvasótermek használatát nem, ellenben a könyvtári kölcsönzési lehetőség fenntartását javasolta az intézményeknek.

Hozzátették: amennyiben a hallgató a szakmai gyakorlatát a felsőoktatási intézményen kívül végzi, és a fogadóhely nem tiltja meg a munkavégzést, úgy lehetőség van a gyakorlat folytatására.

A HÖOK javasolja, hogy a 2020-as évre az átsorolási szabályokat átmenetileg függesszék fel.

Forrás: MTI
Indexkép: MTI - Balázs Attila
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!