2022. december 5., hétfő
Megyei Jogú Városok Diákpolgármestereinek és Diákvezetőinek Országos Találkozója 2019

Diákpolgármesterek és diákvezetők találkoztak Szolnokon

Szeptember 27-én és 28-án rendezték meg a Tisza-parti városban a Megyei Jogú Városok Diákpolgármestereinek és Diákvezetőinek Országos Találkozóját. A két napot rendezvény hasznosan és tartalmasan töltötték a résztvevők.

Megjelent: 2019. szeptember 29., vasárnap 10:38  ·  Rovat: Hírek  ·  Forrás: info.szolnok.hu  ·  Indexkép: info.szolnok.hu
Megjelent: 2019. szeptember 29., vasárnap 10:38 | Rovat: Hírek
Forrás: info.szolnok.hu
Indexkép: info.szolnok.hu

Hogy a diákévek is boldogan, ugyanakkor biztonságban és élményekkel gazdagon teljenek Szolnokon, az önkormányzat számos programot dolgozott ki. Fontos azonban a kitekintés is, vajon más településeken milyen a diákélet, milyen lehetőségeik vannak a fiataloknak a közéleti szerepvállalásra, milyen jó példákat tanulhatunk egymástól. Erre adott lehetőséget a kétnapos Megyei Jogú Városok Diákpolgármestereinek és Diákvezetőinek Országos Találkozója.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

Szolnok önkormányzata nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a település a fiatalok számára is élhető, szerethető város legyen. A városvezetés elengedhetetlennek tartja, hogy megismerje a diákok véleményét és olyan döntéseket hozzon, amelyek a fiatalok érdekeit is szolgálják. Már a 2017 decemberében lezajlott diákközgyűlésen megfogalmazódott, hogy a szolnoki diákpolgármester és a vele szorosan együttműködő Szolnok Városi Diákok Tanácsának tagjai szeretnék megismerni más városok diákfórumainak működését, illetve jó gyakorlataikat. A fiatalok kérésének eleget téve, első alkalommal egy országos, a települések diákvezetőinek részvételével zajló találkozót szervezett az önkormányzat.

Öröm, hogy itt vagytok, fontos a fiatalok véleménye, a folyamatos párbeszéd, kellenek a friss, fiatalos gondolatok – köszöntötte a Szombathelyről, Győrből, Szekszárdról és Kecskemétről érkezett vendégeket Szalay Ferenc polgármester, aki több, a városban megvalósult, a diák-kezdeményezést is megemlített, köztük a street workout pályákat vagy a Dokk Terasz szórakozóhelyet. Szólt a Biztonságos Szórakozóhely programról és a Senkit nem hagyunk hátra! kezdeményezésről.

Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő a mai fiatalok aktív közéleti szerepvállalását méltatta, s ennek jelentőségét egy város életében. Dr. Versitz Éva humán igazgató a mindennapok feladatairól beszélt, s az összehangolt kommunikáció fontosságáról diákok és felnőttek között.

A jó hangulatú találkozón Kosztyu András, a Szolnok Városi Diákok Tanácsa elnöke Szolnok város ifjúsági életét mutatta be, majd következtek a jó gyakorlatok Kelet- és Nyugat-Magyarországról. A Kecskeméti Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat működéséről Szeghő Balázs és Jámbor Anna, míg a győri Városi Diák Fórum működéséről és programjairól Kamrás István és Vöröss Olivér Márk beszélt.

Pénteken Bemutatom Szolnokot – esti városnézés fiatalosan címmel Oláh Csenge diákpolgármester kalauzolta a fiatalokat a városban, de része volt a programnak a Szolnoki Olajbányász-Albacomp NB1-es férfi kosármérkőzés megtekintése és egy 2DIREKTOR AZOVSOKOVO MORJA a Múzsák terén. Ha Szolnok, akkor repülés. A városba érkezőknek már-már kötelező program a Reptárban tett látogatás, de gasztroprogramot is kínált a város, hiszen szombaton rendezték a Tiszai Hal Napját.

Az eseményt hagyományteremtő szándékkal hívták életre, jövőre újra várják a fiatalokat a találkozóra, amelyen terveink szerint az IfiPress is ott lesz.

Forrás: info.szolnok.hu
Indexkép: info.szolnok.hu
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!