2022. december 3., szombat
Diákhitel

Diákhitel: törlesztési moratórium, meghosszabbított igénylési határidő

2020. december 31-ig a diákhiteleket sem kell törleszteni, a szabad felhasználású Diákhitel1-et pedig március 27-ig lehet igényelni – olvasható a Diákhitel Központ honlapján.

Megjelent: 2020. március 23., hétfő 08:29  ·  Rovat: Krajcár  ·  Forrás: diakhitel.hu  ·  Indexkép: Illusztráció - pexels.com
Megjelent: 2020. március 23., hétfő 08:29 | Rovat: Krajcár
Forrás: diakhitel.hu
Indexkép: Illusztráció - pexels.com

A Diákhitel Központ meghosszabbítja a szabad felhasználású Diákhitel1 termékének 2020. március 16-án lejárt igénylési határidejét. Azok a hallgatók, akik 2020. március 27-ig – Neptun rendszeren keresztül, ügyfélkapus azonosítással – igénylik elektronikus formában a szabad felhasználású Diákhitel1 terméket, már április 15-én megkapják az igényelt, maximum 350 ezer forintos összeget.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

A hitelbírálat és fedezet nélkül igényelhető Diákhitel1 termék kamata továbbra is 1,99%-on áll, az igényléséhez pedig csak magyar állampolgárságra és élő hallgatói jogviszonyra van szükség.

Törlesztési moratórium

A Kormány március 18. napján hozott döntésének megfelelően a Diákhitel Központ törlesztési moratóriumot hirdetett a fennálló diákhitel tőke- és kamattartozás tekintetében minden ügyfele számára 2020. december 31. napjáig.

A törlesztési moratórium kiterjed a már törlesztési szakban lévő és a moratórium alatt törlesztési szakba kerülő ügyfelekre is. A törlesztési kötelezettség felfüggesztése március 19-én automatikusan hatályba lépett, ahhoz külön nyilatkozatot nem kell tenni. A jogszabályban előírt moratórium lejártáig a Diákhitel Központ a fennálló tartozásokra nem számol fel késedelmi kamatot, illetve a 2020. március 18. napjáig felmondott szerződéseken túl 2020. december 31. napjáig nem mond fel szerződéseket.

Önkéntesen a moratórium ideje alatt is törleszthető a fennálló tőke- és kamattartozás, a beérkező törlesztéseket a Diákhitel Központ elszámolja. A Diákhitel Központ az önkéntes teljesítéshez sem vár el külön nyilatkozatot. Az önkéntes törlesztések a moratórium ideje alatt bármikor egyoldalúan felfüggeszthetők.

Tekintettel arra, hogy a koronavírus járvány okozta helyzet miatt egyre több diák számára lehetetlenül el a tanulmányok melletti munkavégzés, a Diákhitel Központ a hiteltörlesztési moratóriumot kiterjeszti azon leendő ügyfeleire is, akik 2020. március 18. és 2020. december 31. között igényelnek diákhitelt és válnak törlesztővé.

A hiteltörlesztési moratórium kapcsán felmerülő további kérdésekkel kapcsolatban a Diákhitel Központ telefonos és online ügyfélszolgála áll rendelkezésre, illetve a www.diakhitel.hu honlapon és a Diákhitel Központ Facebook oldalán is rendszeres tájékoztatást adnak.

Forrás: diakhitel.hu
Indexkép: Illusztráció - pexels.com
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!