2022. december 3., szombat
Egyetem, előadó

Csökkent a Diákhitel1 kamata, októbertől pedig jön a Diákhitel3

Ősztől jön többek között az új nyelvtanulási hitel, a Diákhitel3, illetve csökkent a Diákhitel1 kamata. Mutatjuk, hogy milyen fontos változások léptek életbe a diákhitellel kapcsolatban.

Megjelent: 2019. július 15., hétfő 15:43  ·  Rovat: Krajcár  ·  Forrás: ujnemzedek.hu  ·  Indexkép: Illusztráció - pexels.com
Megjelent: 2019. július 15., hétfő 15:43 | Rovat: Krajcár
Forrás: ujnemzedek.hu
Indexkép: Illusztráció - pexels.com

Október 1-jétől lehet majd igényelni az új nyelvtanulási hitelt, a Diákhitel3-at, a Diákhitel 1 kamatát pedig 0,21 százalékkal csökkentették – írja az Eduline nyomán az Új Nemzedék magazin.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

Jön a Diákhitel3

A maximum 500 ezer forintos nyelvi hitelt bárki igényelheti, aki aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezik vagy azt szünetelteti, valamint aki felsőoktatási intézményben záróvizsgát tett, de nyelvvizsga hiányában még nem szerezte meg a diplomáját.

A kölcsön kamata induláskor megegyezik a szabad felhasználású hallgatói hitel aktuális kamatával. Jó hír az érintetteknek, hogy amennyiben a hitelfelvevő a hallgatói hitelszerződés megkötését követő két hónapon túl legalább B2 szintű, középfokú komplex állami nyelvvizsgát tesz olyan idegen nyelvből, amelyre külön jogszabály alapján a nyelvvizsgadíj visszaigényelhető, úgy annak bejelentése napjától kamatmentessé válik a hitele. A kamatot az állam a fennmaradó futamidő alatt átvállalja a hallgatótól. A szabad felhasználású diákhitel esetében kérelmezhető törlesztés mérséklés vagy szüneteltetés, illetve a célzott kamattámogatás vagy a gyermekvállaláshoz kapcsolódó állami támogatás a nyelvtanulási diákhitel esetén nem kérhetőek.

A konstrukció a szabad és kötött felhasználású diákhitel termékekhez hasonló módon lesz felvehető – olvasható a Diákhitel Központ honlapján.

Csökkent a Diáhitel1 kamata

A szabad felhasználású Diákhitel1 kamatát 2,2 százalékról 1,99 százalékra csökkentették a július 1-jétől december 31-ig tartó időszakra. Ezzel a hitellel havi 15 és 70 ezer forint közötti összeg igényelhető. Korábban a kötött felhasználású Diákhitel2 kamata is csökkent, 2 százalékról 0 százalékra.

Forrás: ujnemzedek.hu
Indexkép: Illusztráció - pexels.com
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!