2022. december 5., hétfő
Terminátor: Sötét végzet

Csalódást jelentő bevétellel startolt az új Terminátor az amerikai mozikban

Iparági becslések alapján mintegy 29 millió dolláros (8,5 milliárd forintos) jegyárbevétellel nyerte a Terminátor: Sötét végzet az észak-amerikai mozis hétvégét, ami azonban elmarad a stúdiók elvárásaitól.

Megjelent: 2019. november 5., kedd 13:17  ·  Rovat: Krajcár  ·  Forrás: MTI  ·  Indexkép: youtube.com
Megjelent: 2019. november 5., kedd 13:17 | Rovat: Krajcár
Forrás: MTI
Indexkép: youtube.com

Noha a franchise hatodik darabja első lett a toplistán, 185 millió dolláros költségvetéséhez képest jóval többet, legalább 40 milliót vártak tőle a bemutató utáni első három napon. A kritikák és a közönség mindazonáltal kedvezően fogadta a Paramount és a Skydance Media új Terminátorát, így a távolabbi kilátások jók – írta a variety.com.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

Lehetségesnek tartják, hogy a szintén fiatal férfiközönséget célzó Joker halászta el a nézőket előle. A Terminátor: Sötét végzet nyitó hétvégi közönségének 60 százaléka volt férfi, ennek több mint fele 30 évesnél fiatalabb. Észak-Amerikán kívül eddig 72,9 millió dollárt hozott az új epizód.

A Warner Bros. Joker-filmje a második helyen végzett 13 milliós hétvégi bevételével, amellyel együtt Észak-Amerikában már 299 millió, a világ többi mozijában összesen 934 millió dollárt hozott. A harmadik helyet a Demóna: A sötétség úrnője szerezte meg 12,2 millió dolláros jegyárbevétellel, az Észak-Amerikán kívüli piacokkal együtt már 383,2 milliónál tart.

A vártnál erősebben nyitott a Harriet, a Focus Features életrajzi filmje Harriet Tubman afroamerikai polgárjogi harcosról, a rabszolgák felszabadításáért vívott küzdelem egyik hőséről, melyre 12 millió dollár értékben váltottak jegyet a nyitó hétvégén. A toplista ötödik helyezettje az Addams Family – A galád család lett 8,5 millió dolláros hétvégi bevételével.

Forrás: MTI
Indexkép: youtube.com
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!