2022. november 26., szombat

Címke: középsuli

Érettségi

2020. május 7., csütörtök

Angol nyelvből vizsgáztak az érettségizők

Suli-Karrier | Megkezdődtek az idegen nyelvi érettségi vizsgák, a diákok először angol nyelvből tettek írásbelit emelt- és középszinten. Az Oktatási Hivatal (OH) közleménye szerint angol nyelvből középszinten 1123 helyszínen 34.693, emelt szinten 210 helyszínen 14.521 vizsgázó tett érettségit.

Érettségi

2020. május 6., szerda

Sokan választották a kereszténység és az 56-os forradalom témáját történelemből

Suli-Karrier | A középszintű történelem érettségi esszétémáit a diákok és a tanárok egyaránt könnyebbnek ítélték, mint a tesztfeladatokat – derül ki az MTI tudósítói által megkérdezettek véleményéből.

Érettségi

2020. május 6., szerda

A történelem írásbelikkel folytatódtak az érettségi vizsgák

Suli-Karrier | Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint középszinten 1222 helyszínen 64.342 diák (közülük 2097-en idegen nyelven), emelt szinten 152 helyszínen 7073 vizsgázó (közülük 134-en idegen nyelven) – tett ma érettségit.

Érettségi

2020. május 5., kedd

Megoldhatónak tartották a matek írásbeli feladatsorát a diákok

Suli-Karrier | Az MTI által megkérdezett igazgatók, szaktanárok és diákok összességében nem találták nehéznek és megoldhatónak nevezték a matematika írásbeli érettségi feladatsorát.

Érettségi

2020. május 5., kedd

A matek írásbelikkel folytatódtak az érettségi vizsgák

Suli-Karrier | Az Oktatási Hivatal (OH) közleménye szerint 1218 helyszínen 65.630 diák (közülük 1887-en idegen nyelven), emelt szinten 118 helyszínen 4892 diák (közülük 79-en idegen nyelven) tett érettségit matematikából.

Diákok, tanulók

2020. május 4., hétfő

A nyolcadikosok több mint 96 százalékát felvették

Suli-Karrier | Az Oktatási Hivatal (OH) közleménye szerint a jelentkező nyolcadikosok több mint 96 százalékát – szám szerint 80.684 diákot – felvették valamely középfokú iskolába az idei általános felvételi eljárás során.

Érettségi

2020. május 4., hétfő

Méltányosnak találták a magyar írásbelit a diákok

Suli-Karrier | Diákbarát, méltányos, illetve a vártnál könnyebb feladatoknak nevezték a hétfői írásbeli magyar érettségi tételeit az MTI által megkérdezett igazgatók, szaktanárok és vizsgázók. A vizsgákat a koronavírus-járvány miatt szigorú biztonsági előírások mellett tartották.

Érettségi

2020. május 4., hétfő

A könyvek története, Fekete István és Arany János is szerepelt a középszintű magyar írásbelin

Suli-Karrier | 1144 helyszínen kezdődött meg az érettségi a magyar nyelv és irodalom, valamint a magyar mint idegen nyelv írásbelikkel. Középszinten 1139 helyszínen 68.458, emelt szinten 58 helyszínen 2119 vizsgázó tett magyarból érettségi vizsgát.

Érettségi

2020. május 3., vasárnap

Szigorú biztonsági intézkedések mellett kezdődik meg hétfőn az érettségi

Suli-Karrier | A koronavírus-járvány miatt rendkívül szigorú biztonsági intézkedések mellett kezdődnek meg hétfő reggel, a szokottnál egy órával később, 9-kor, magyar nyelv és irodalommal az idei érettségi írásbelik. Országszerte 84.284-en kezdhetik meg a vizsgákat.

Ballagás

2020. április 30., csütörtök

Elmaradnak a ballagások, sok helyen online búcsúznak a végzősöktől

Suli-Karrier | A koronavírus-járvány miatt országszerte elmaradnak a hétvégi ballagások a középiskolákban, a legtöbb helyen online búcsúztatják el a diákokat, de van, ahol később megtartják az ünnepséget.

Diák, laptop

2020. március 23., hétfő

Március 25-ig elektronikusan módosíthatók a középfokú felvételi jelentkezések

Suli-Karrier | Az országos veszélyhelyzetre tekintettel a középfokú felvételi jelentkezések módosítása minden esetben elektronikusan intézhető, március 25-ig. A módosító adatlapok postázására idén nincs szükség.

Diák

2020. február 17., hétfő

Február 19-ig lehet jelentkezni a középiskolákba

Suli-Karrier | Az Oktatási Hivatal (OH) honlapján nyilvánosságra hozták a központi írásbeli felvételi vizsgadolgozatok eredményeinek átlagait és eloszlását, így a felvételizők összehasonlíthatják teljesítményüket, és megalapozottan dönthetnek arról, hogy melyik iskolákba jelentkezzenek.

Érettségi

2020. február 14., péntek

Február 17-ig lehet jelentkezni a tavaszi érettségi vizsgákra

Suli-Karrier | Hétfőig jelentkezhetnek a diákok a május-júniusi érettségi vizsgákra – közölte az Oktatási Hivatal. Ebben a vizsgaidőszakban az érettségizők rendes, előrehozott, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló, valamint javító vizsgát tehetnek.

Részeg

2020. január 30., csütörtök

Elindult a Szétcsúszva program

Életmódi | A Momentán Társulat által indított kezdeményezés célja a fiatalkori alkoholfogyasztás visszaszorítása interaktív színházi edukációs előadások segítségével – közölte a program kommunikációját végző cég az MTI-vel. Az előadásokon bemutatják az alkoholfogyasztás veszélyeit a diákoknak.

Érettségi

2019. november 27., szerda

Több tantárgyból lehet majd előrehozott érettségit tenni

Suli-Karrier | Bővül azoknak a tantárgyaknak a köre, amelyekből előrehozott érettségit lehet tenni. A döntéssel szeretnék elősegíteni, hogy a diákok hatékonyabban készülhessenek fel a felvételire – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!