2022. december 3., szombat

Címke: állatkert

Artúr, a vidrakölyök

2020. február 21., péntek

Megmentették, most a Szegedi Vadaspark lakója a cuki vidra

Természet-Tudós | Mentett vidrakölyköt (Lutra lutra) nevelnek a Szegedi Vadasparkban. A tízhetes állatot egy gondozó cumisüvegből táplálja – közölte Veprik Róbert igazgató. A kis vidra sokat játszik, jól érzi magát, de vízbe még nem igazán akar menni.

Sün

2019. október 28., hétfő

Téli álomra készülnek a sünik, figyelj rájuk!

Természet-Tudós | Figyelemfelhívó kampányt indított a sünök védelme érdekében a Fővárosi Állat- és Növénykert, de arra is figyelmeztetnek, hogy a Magyarországon honos sün természetvédelmi oltalom alatt áll, így otthoni tartása jogszabályokba ütközik.

Ritka krokodilok érkeztek a budapesti állatkertbe

2019. augusztus 16., péntek

Ritka krokik érkeztek a budapesti állatkertbe

Természet-Tudós | Kritikusan veszélyeztetett kubai, más néven rombuszkrokodilok érkeztek nemrégiben a Fővárosi Állat- és Növénykertbe. Az öt krokodilt az állatkerti Nagy-tó partján álló Krokodilház belső terében láthatjátok.

Zsiráf

2019. augusztus 9., péntek

Napi cukiság: zsiráfborjú született a Nyíregyházi Állatparkban

Természet-Tudós | Rothschlild-zsiráf (Giraffa camelopardalis rothschildi) született a Nyíregyházi Állatparkban, ahol így már hét zsiráf látható. A zsiráfok a világ legmagasabb állatai, akár 4,5-5,7 méteresek is lehetnek.

Fővárosi Állat- és Növénykert

2019. május 25., szombat

A fővárosi állatkert az európai élmezőnyben van egy értékelés szerint

Értékadó | A hazai állatkertek közül az első, Európa 110 vezető állatkertje között pedig a 17. helyen áll a Fővárosi Állat- és Növénykert egy mértékadó értékelési rendszer, a Sheridan-lista szerint.

Fehér oroszlán

2019. május 24., péntek

Fehér oroszlán született a Szegedi Vadasparkban

Természet-Tudós | Világos, szinte fehér oroszlán született a Szegeden, a ritka színváltozathoz tartozó kölyök gondozóitól a Szonja nevet kapta. Az állatkert nőstény oroszlánja, Nadja május 15-én hozta világra utódját.

Gorillareggeli

2019. május 22., szerda

Gorillákkal reggelizve kampányoltak a fővárosi állatkertben

Természet-Tudós | Különleges gorillareggelivel kampányolt a mobiltelefonok újrahasznosításáért a Fővárosi Állat- és Növénykertben az Állatkerti Alapítvány. A különleges reggelit az Emberszabású majmok házában tartották.

Liszt-majmocska

2019. május 17., péntek

Liszt-majmocska született a Szegedi Vadasparkban

Természet-Tudós | A kölyök idejének nagy részét más karmosmajmokhoz hasonlóan apja bundájában csimpaszkodva tölti – közölte Veprik Róbert igazgató az MTI-vel.

Sörényes farkas

2019. május 10., péntek

Sörényes farkasok születtek a Szegedi Vadasparkban

Természet-Tudós | Három sörényes farkas (Chrysocyon brachyurus) született a Szegedi Vadasparkban, a ritka ragadozót már többször sikerült szaporítani a Tisza-parti város állatkertjében – közölte Veprik Róbert igazgató az MTI-vel.

Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!