2022. december 5., hétfő
Gulácsi Péter

Bundesliga: Gulácsi Péter lett a bajnokság legjobb játékosa

Gulácsi Péter, az RB Leipzig magyar válogatott kapusa lett a német labdarúgó-bajnokság legjobb játékosa a Kicker magazin rangsorában, aki 29 gólt kapott a Bundesligában és 16 mérkőzésen maradt érintetlen a hálója.

Megjelent: 2019. május 19., vasárnap 15:47  ·  Rovat: Sport  ·  Forrás: MTI  ·  Indexkép: youtube.com
Megjelent: 2019. május 19., vasárnap 15:47 | Rovat: Sport
Forrás: MTI
Indexkép: youtube.com

A szaklap internetes oldala szerint a 33 mérkőzésen pályára lépett Gulácsi Péter 2,61 pontos átlaggal zárt az élen. A második helyezett Roman Bürki (Borussia Dortmund, 2,63), a harmadik Alexander Schwolow (Freiburg, 2,67), a legjobb mezőnyjátékos pedig a kilencedik Kerem Demirbay (Hoffenheim, 2,82) lett.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

A Bundesliga további magyar játékosai közül Willi Orbán a 19. (RB Leipzig, 2,93), Szalai Ádám (Hoffenheim, 3,40) pedig a 89. helyen végzett, Sallai Roland (Freiburg) viszont nem lépett pályára elég mérkőzésen, ezért nem sazerepel az éves listán.

A Kicker tudósítói minden fordulóban értékelik a játékosokat, az egyes a legjobb, az ötös a legrosszabb osztályzat. Gulácsi Péter csak 29 gólt kapott a Bundesligában és 16 mérkőzésen maradt érintetlen a hálója.

A válogatott kapusra még egy tétmérkőzés vár bajnoki bronzérmes klubcsapata színeiben a mostani szezonban: a Német Kupa döntőjében a bajnok Bayern Münchennel találkoznak.

FRISSÍTÉS – Gulácsi: az egész szezonban sikerült kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtanom

Az RB Leipzig magyar válogatott kapusa szerint az egész szezonban sikerült kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtania, és ez lehet a legfőbb oka annak, hogy a Kicker című magazin osztályzatai alapján a német labdarúgó-bajnokság legjobb játékosának választották.

Ez egy nagy megtiszteltetés és olyan dolog, amire büszke vagyok, de nekem ennél fontosabb az, hogy a kapott gólok számában és a nullás meccsek tekintetében is sikerült az élen végezni. Ezek a csapat jó szereplésének is az okai” – nyilatkozta az M1 aktuális csatornának adott telefoninterjújában a kapus.

A tavalyi szezonhoz képest védekezésben más szintet képviselünk, ez azért megkönnyíti a kapus dolgát, de amikor éppen rám volt szükség, akkor ott voltam. Nagyon jól működött a védelemmel a kommunikáció, így sok meccset hoztunk le hiba nélkül, és csapatként remekül végeztük a dolgunkat. Számomra az volt a legfontosabb, hogy mindvégig stabil és kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtsak, ez most sikerült” – folytatta.

A 29 éves játékos elmondta, nagyon jól érzi magát Lipcsében, hosszú távú szerződése van, ő és a csapat is folyamatosan fejlődik, ráadásul a következő idényben a legrangosabb európai kupasorozatban indulhatnak, így egy váltásra vonatkozó esetleges ajánlaton is csak akkor gondolkodna el, ha legalább ilyen erőt képviselő egyesülettől érkezne.

Gulácsi beszélt a magyar válogatott soron következő két Európa-bajnoki selejtezőjéről is. Kijelentette, a továbbjutás szempontjából „extrém fontos” két találkozó következik, ráadásul előbb a csoport papíron leggyengébbjéhez, az azeriekhez látogatnak. Ha Azerbajdzsánban sikerül nyerni, „akkor, ahogyan a horvátok legyőzésekor, a közönséggel a hátunk mögött, hazai pályán a walesiek ellen is képesek lehetünk a sikerre.”

Forrás: MTI
Indexkép: youtube.com
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!