2022. november 28., hétfő
Heidrich Balázs

BGE-rektor: a versenyképesség növelése és az oktatási kínálat fejlesztése a cél

Az alkalmazott kutatások intenzív folytatását, az oktatási kínálat minőségalapú fejlesztését és a versenyképesség növelését jelölte meg célként a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) rektora.

Megjelent: 2019. június 1., szombat 05:53  ·  Rovat: Suli-Karrier  ·  Forrás: MTI  ·  Indexkép: youtube.com
Megjelent: 2019. június 1., szombat 05:53 | Rovat: Suli-Karrier
Forrás: MTI
Indexkép: youtube.com

Heidrich Balázs, akit az államfő újra, öt évre nevezett ki a felsőoktatási intézmény élére július 1-jével, az MTI-nek hozzátette: mindezek mellett a hallgatóiéletút-menedzsment rendszerének fejlesztésével, továbbá a nemzetközi akkreditációk megszerzésével kívánják biztosítani a megfelelő feltételeket a BGE hallgatói számára. Az alkalmazott kutatások folytatását lehetőség szerint üzleti partnereikkel szövetségben képzelik el.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

Heidrich Balázs elmondta: a fenntarthatóság eddig is tevékenységük fókuszában volt, és a jövőben is hangsúlyos lesz a felelős oktatás és a téma kutatása. A régióban vezető intézménnyé kívánnak válni ezen a területen – tette hozzá. A rektor szólt arról is, hogy fokozni kívánják az egyetem nemzetközi beágyazottságát és versenyképességét a közép-európai régiós felsőoktatási térben.

Heidrich Balázs most záruló rektori ciklusában (2016-2019) lett a BGE az ország legnagyobb hallgatói létszámmal rendelkező alkalmazott tudományok egyeteme és gazdasági képzést nyújtó felsőoktatási intézménye; 2016-ban az országos felvételi rangsorban az ötödik helyen állt, míg ma már a harmadik helyre rangsorolják 6396 felvett hallgatóval.

Az intézmény Magyarországon elsőként nemzetközi akkreditációt kapott a Network of International Business Schools nevű szakmai szervezettől, amely a világ egyik vezető, gazdasági felsőoktatási intézményeket tömörítő közössége – közölte a rektor.

Forrás: MTI
Indexkép: youtube.com
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!