2022. november 26., szombat
Békéscsabai Ifjúsági Évindító 2019

Békéscsabai Ifjúsági Évindító: bemutatták az idei diákpolgármester-jelölteket

Az elmúlt évekhez hasonlóan Békéscsaba Megyei Jogú Város (BMJV) idén is megrendezte az Ifjúsági Évindítót. Több előadás mellett ezúttal is itt mutatták be a sajtónak a Csabai Garabonciás Napok jelöltjeit.

Megjelent: 2019. szeptember 12., csütörtök 07:30  ·  Rovat: Hírek  ·  Forrás:   ·  Indexkép:
Megjelent: 2019. szeptember 12., csütörtök 07:30 | Rovat: Hírek
Forrás:
Indexkép:

Mintegy 150 középiskolás diák, számos DÖK-segítő pedagógus és ifjúsággal foglalkozó szakember gyűlt össze a Csabagyöngye Kulturális Központ Panoráma Termében szeptember 11-én, hogy részt vegyen a városi Ifjúsági Évindítón, amelyen Bágy Petra városi ifjúsági referens köszöntötte a megjelenteket.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

A rendezvényt Kiss Tibor, Békéscsaba MJV alpolgármestere nyitotta meg, aki kiemelte, hogy Békéscsaba ifjúsági- és diákélete országos szinten is kiemelkedő, a Csabai Garabonciás Napok pedig már a határon túl is komoly elismerést vívott ki.

BMJV Ifjúsági Koncepciójának és Cselekvési Tervének felülvizsgálati eredményeiről Bágy Petra számolt be a jelenlévőknek, továbbá ismertette a 2019/2020-as tanév első félévének fontosabb ifjúsági programjait.

Őt Zsótér Mária közösségfejlesztő szakember követte a mikrofonnál, aki a Táliber Közösségfejlesztő Alapítvány elnökeként a városi közösségi felmérés módszereit, céljait és együttműködő partnereit mutatta be. Ezt követően Torma-Nagy Dolli iskolai pszichológus, majd Kotroczóné Antal Teréz, a Békéscsabai Kábítószerügyi Egyeztető Fórum elnöke tartotta meg előadását.

A diákok természetesen a 28. Csabai Garabonciás Napokról szóló tájékoztatást, valamint az idei diákpolgármester-jelöltek első nyilvános szereplését várták a leginkább. Előbbiről a szervezők részéről Puskely Viktória, valamint a Magyar Garabonciás Alapítvány kuratóriumi tagja, Perjési Debóra adott tájékoztatást. Ezen a délutánon került bemutatásra a rendezvény hivatalos programplakátja is, amely hamarosan minden békéscsabai oktatási intézményben is megtalálható lesz, és természetesen oldalunkon is közzétesszük majd.

A rendezvény zárásaként végül a kilenc diákpolgármester-jelölt lépett egyenként a jelenlévők elé, ismertetve céljaikat. Hogy ki lesz közülük egy évig a város diákpolgámestere és két diák-alpolgármestere, az majd október 3–án este derül ki.

Galéria

Fotók: IfiPress

Forrás:
Indexkép:
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!