2022. november 26., szombat
Okostelefon

Beázott a telefonod? Ezek esetleg segíthetnek…

Az okostelefonok új generációja jól tűri a nedvességet, de ha beleejtjük a pocsolyába vagy a hóba, használhatatlanná válhatnak. A gyors cselekvés ilyen esetben nagyon fontos, de sokszor a türelemnek is nagy jelentősége lehet.

Megjelent: 2020. január 30., csütörtök 15:12  ·  Rovat: Technikás  ·  Forrás: hirado.hu  ·  Indexkép: Illusztráció - pexels.com
Megjelent: 2020. január 30., csütörtök 15:12 | Rovat: Technikás
Forrás: hirado.hu
Indexkép: Illusztráció - pexels.com

Bár az idei tél egyelőre hószegény, az esőzések és az elszórtan kialakult havazások valóságos aknamezőkké változtathatják az utcákat. Ha elejtjük a telefonunkat, az bizony tönkremehet, de szerencsére több olyan praktika is létezik, mellyel megelőzhető a baj.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

Cselekedj azonnal!

Nyilvánvaló tanácsnak tűnik: ne késlekedjen a kiszárításával – írta a Mirror. „Miután felvetted a telefonod, kapcsold ki, és ha lehetséges, vedd ki a SIM-kártyát, valamint az akkumulátort! Tekerd be az összes alkatrészt puha ruhába, vagy ideiglenesen áldozd fel a kesztyűdet, és helyezd bele a telefont” – magyarázta az angol lapnak a Mobiles.co.uk.

Érdemes a súlyos vízkárosodás jeleit az akkumulátor közelében lévő sarokponton keresni – a legtöbb telefon esetében ez egy fehér négyzet vagy kör alakú terület. Ha ez a rész rózsaszín vagy piros, a telefon valószínűleg vízkárosodott.

Szárítsd ki az alkatrészeket!

Ha a telefonodnak eltávolítható az akkumulátora, fogj egy puha törülközőt és óvatosan töröld ki a vizet a készülék belsejéből.

Próbáld meg nem megdönteni vagy rázni a készüléket, mert ez tovább mozgathatja a vizet benne, ami még több kárt okozhat” – tette hozzá a telefonos cég.

A csatlakozóknál használj porszívót!

Ha az eszköz csatlakozóiban vagy nyílásaiban vizet látsz, próbáld meg porszívóval eltávolítani a folyadékot. A társaság tanácsa: tartsd a porszívót észszerű távolságra, és szívd ki a vizet a telefonból, ügyelve a fül- és fejhallgató-csatlakozóra, a töltőcsatlakozóra, a hangszóróra stb!

Keress otthon szilikagél golyókat!

Sokan próbálkoznak rizzsel az okostelefonok újjáélesztésére, de még annál is jobb megoldás a szilikagél, mely szilícium-dioxidot (kovasav) tartalmaz.

Leggyakoribb lelőhelyük a cipők dobozában található, az új lábbelikhez ugyanis zacskókba csomagolt szilikagél golyókat adnak, melyek nedvszívó képességük miatt rendkívül hasznosak. Ha ezek a golyók egy lezárt nejlonzacskóba kerülnek a telefonnal, akkor csodákra lehetnek képesek.

Ha nem találsz otthon szilikagélt, akkor a rizs is megteszi, bár általában nem annyira hatékony. Helyezd a telefont és annak alkatrészeit (ha szétszerelhető) egy tál rizsbe és pár óránként forgasd meg benne a készüléket! Hagyd legalább egy napig állni, de minél hosszabb ideig kibírod a telefonod nélkül, annál többet segíthet ez a megoldás” – mondta a mobiltelefonos cég.

Légy türelemmel!

Bár a várakozás nehézkes lehet, a legjobb, ha türelmes vagy az okostelefonoddal, egy ideig ne kapcsold be újra!

A legrosszabb, ami egy vízkárosodott készülékkel történhet, hogy rövidzárlatot kap. A 72 óráig pihentetett eszköznek sokkal több esélye van a túlélésre, mint annak, amely csak 24 órát kapott a kiszáradásra.

Forrás: hirado.hu
Indexkép: Illusztráció - pexels.com
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!