2022. december 5., hétfő
Balog Misó, Békéscsaba diákpolgármestere 2018/19

Balog Misó: „…Garabonciás Napok addig lesz, amíg a békéscsabai diákok szeretnék és remélem, hogy szeretnék örökké!”

Néhány nap múlva újból diákpolgármestert választanak a békéscsabai diákok. Ennek kapcsán a leköszönő diákpolgármesterrel beszélgettünk.

Megjelent: 2019. szeptember 27., péntek 10:27  ·  Rovat: Hírek  ·  Forrás: IfiPress  ·  Indexkép: IfiPress
Megjelent: 2019. szeptember 27., péntek 10:27 | Rovat: Hírek
Forrás: IfiPress
Indexkép: IfiPress

Szeptember 29-én, vasárnap este a hagyományos fáklyás felvonulással megkezdődik a 28. Csabai Garabonciás Napok, amelynek zárónapján ismét diákpolgármestert választ Békéscsaba. A közel egyhetes diákfesztivál már több mint negyed évszázados múltra tekint vissza. Balog Misóval többek között arról beszélgettünk, hogy ő hogy élte meg megválasztását és diákpolgármesteri évét.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

Milyen érzésekkel vágtál neki egy éve a Garabonciás Napoknak?

Mivel már sok ideje lappangott bennem, hogy szeretnék jelöltként elindulni és sok minden történt, ami végül lehetővé tette, hogy kipróbáljam magam, ezért izgatottan vártam a Garabonciás Napokat. Boldog voltam, hogy eljött, de egy kicsit féltem is, hogy egy egész iskola van a hátam mögött. Szóval egy hármas érzés volt bennem, de ugyanakkor megkönnyebbült is voltam, mert azért megcsináltam.

Mit éreztél abban a pillanatban a színpadon, amikor ott álltatok ketten Pál Kittivel és kimondták, hogy ő lett a második?

Igazából akkor teljesen elborult az agyam és sokkot kaptam. Például arra nem is emlékszem, hogy leborultam a földre és elkezdtem szétszedni a színpadot, csak utólag, a videón láttam, hogy volt ilyen. Olyan adrenalinsokkot kapott az agyam, hogy kiesett minden.

Milyen volt, amikor már tudatosult benned, hogy diákpolgármester lettél?

A Garabonciás Napok után egy pihenőidőszak következett, megpihentünk a nagy csata után, de először természetesen az iskolámba vittem megmutatni a város kulcsát, ahol nagyon nagy szeretettel fogadtak. Már akkor láttam, hogy elértem azt, amiről a témánk szólt, mert egy olyan csillogó szemű diákság fogadott, amely valóban büszke rám, akiknek a tagjai nem rosszindulatból, nem azért, mert kötelező, hanem tényleg miattam és a stáb miatt voltak ott. Már ezért megérte végigcsinálni az egészet.

Szarvas Péter és Balog Misó

Szarvas Péterrel, Békéscsaba polgármesterével és a város kulcsával
(Fotó: BAM)

Mi az, amire diákpolgármesterként büszke vagy és mi az, amit esetleg nem tudtál megvalósítani?

Nagyon büszke vagyok arra, amit az előbb említettem, azaz diáktársaimra. A mi sulinkban sok a fiú és kevés a lány, így nehéz egyensúlyt teremteni, viszont a Garabonciás Napok előtt, alatt és után egy olyan összetartás és szeretet vette körül az iskolámat, amire véleményem szerint nagyon sok éve nem volt példa. Emellett a társaságomban is sikerült kialakítani egy empatikusabb, érzelmesebb környezetet.

Amit nagyon sajnálok, hogy nem tudtam megvalósítani, az a Garabonciás Napokról szóló bál, ami szervezési problémákon akadt el, de remélem, hogy a későbbiekben másokkal tudok még majd ezzel próbálkozni, esetleg a következő diákpolgármesterrel összefogva sikerül megvalósítani ezt is.

Balog Misó

A Békéscsabai Diákönkormányzat gyűlésén
(Fotó: IfiPress)

Mit üzennél a mostani jelölteknek?

Leginkább azt, hogy találják meg, milyenek ők maguk, semmiképpen ne akarjanak mások lenni csak azért, mert most minden szem rájuk szegeződik. Gondolják át, hogy jelöltnek lenni mekkora feladat, ugyanis nemcsak ők állnak a színpadon, hanem másik ezer ember is, nemcsak azt hallják, amit ők mondanak, hanem stábjaikat és diáktársaikat is, ami egy hatalmas felelősség, egy rendkívül komoly dolog, bármennyire is buli az egész hét. Ne azért akarjanak diákpolgármesterek lenni, mert ez menő dolog, meg azért, mert készül egy-két jó profilkép a színpadon állva, hanem azért, hogy tényleg tenni tudjanak a városért, a csabai diákságért és hassanak másokra.

És mit üzennél a csabai diákoknak a Garabonciás Napok idejére?

Menjenek el mindenféleképpen a Garabonciás Napokra és döntsék el magukban, hogy ők is jelöltek akarnak lenni, mert ezt nem minden diák mondhatja el magáról Magyarországon. A jelöltség egy olyan pluszt ad az ember életében – tapasztalat, kapcsolati tőke, barátok –, amit nem lehet kihagyni. Támogassák jelenlétükkel a rendezvényt, legyenek ott a programokon, mert Garabonciás Napok addig lesz, amíg a békéscsabai diákok szeretnék és remélem, hogy szeretnék örökké!

Forrás: IfiPress
Indexkép: IfiPress
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!