2022. november 28., hétfő
112

Bajba kerülhet, aki nem segélyhívásra használja a 112-t

Szankciókat vonhat maga után, ha valaki szándékosan nem rendeltetésszerűen használja a 112-es segélyhívó telefonszámot – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az M1 aktuális csatornán.

Megjelent: 2019. szeptember 4., szerda 11:34  ·  Rovat: Hírek  ·  Forrás: MTI  ·  Indexkép: Illusztráció - pixabay.com / IfiPress
Megjelent: 2019. szeptember 4., szerda 11:34 | Rovat: Hírek
Forrás: MTI
Indexkép: Illusztráció - pixabay.com / IfiPress

Gál Kristóf elmondta, ilyen esetben szabálysértési eljárást indíthatnak, és akkor is ki lehet deríteni, ki az elkövető, ha SIM-kártya nélkül telefonált.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

A 112-es telefonszámra még mindig sok álhívás, azaz beavatkozást nem igénylő eset érkezik. Ezek gyakran rosszindulatúak, esetleg gyerekcsínyek vagy információkérések, de több olyan hívás érkezik, amikor a tárcsázó csak nem tudja, hogy a problémájával nem a 112-t kell keresni, mint olyan, amellyel szándékosan zavarják a munkát – mondta el a szóvivő.

Mindez annak ellenére van így, hogy évek óta igyekeznek tudatosítani – például olyan hangfelvételekkel, amelyeken álhívás hallható –, hogy milyen esetekben lehet a 112-t hívni – tette hozzá.

Forrás: MTI
Indexkép: Illusztráció - pixabay.com / IfiPress
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!