2022. december 8., csütörtök
Vizsga, dolgozat, tanul

Az OKTV legjobbjait díjazták

Az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyeken (OKTV) eredményesen szereplő diákokat és felkészítő tanáraikat díjazták, A budapesti ünnepségen 68 középiskola 113 tanulója és 40 pedagógusa vehetett át díjat.

Megjelent: 2019. május 31., péntek 15:26  ·  Rovat: Hírek  ·  Forrás: MTI  ·  Indexkép: Illusztráció - pixabay.com
Megjelent: 2019. május 31., péntek 15:26 | Rovat: Hírek
Forrás: MTI
Indexkép: Illusztráció - pixabay.com

Az Oktatási Hivatal MTI-hez eljuttatott közleménye szerint ebben a tanévben 28 tantárgy 39 kategóriájában hirdettek versenyt, amelyekre a hivatal 20.489 tanulótól 28.030 jelentkezést regisztrált. Az OKTV népszerűségét jelzi, hogy a megmérettetésen az ország 564 középiskolájából, azaz középiskoláink közel feléből vettek részt diákok – írták.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

Az OKTV versenyeket minden évben az oktatásért felelős minisztérium hirdeti meg a középiskola utolsó vagy utolsó előtti évfolyamán tanulóknak. A fordulókat a középiskolák közreműködésével az OH szervezi. A döntőkben 1-30. helyezést elért tanulók 217 különböző középiskola diákjai, ami a közlés szerint jól mutatja, hogy az ország számos intézményében folyik magas szintű tehetséggondozó munka.

Az ünnepségen 68 középiskola 113 tanulójának adták át az első három helyezésért járó díjat, valamint a felsőoktatási tehetséggondozásba belépőt jelentő Tehetségútleveleket – közölték. A Nemzeti Tehetség Program részeként alapított Kiváló versenyfelkészítő díjakat is átnyújtottak a tehetséggondozásban sok éve eredményes 40 pedagógusnak, oktatónak, szakembernek.

Az eseményen különdíjak is gazdára találtak, köztük a Graphisoft SE által alapított Graphisoft-díjat 20 matematika szakos tanár kapta meg országosan is kiemelkedő tehetséggondozó munkájáért. A német nyelv, illetve a német nemzetiségi nyelv és irodalom versenyek legjobbjait a Zentralstelle für das Auslandsschulwesen (Külföldi Oktatási Ügyek Központja) németországi ösztöndíjjal ismeri el. A földrajz OKTV első három helyezettje a Magyar Földrajzi Társaság által adományozott Ifjú Geográfus díjat vehetett át.

Forrás: MTI
Indexkép: Illusztráció - pixabay.com
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!