2022. december 3., szombat
ELTE Jessup 2019

Az oktatási államtitkár köszöntötte a Jessup nemzetközi perbeszédverseny győztes csapatát

Bódis József, az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára köszöntötte a Jessup nemzetközi perbeszédverseny idei győztesét, az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) csapatát.

Megjelent: 2019. május 8., szerda 20:09  ·  Rovat: Hírek  ·  Forrás: MTI  ·  Indexkép: ajk.elte.hu
Megjelent: 2019. május 8., szerda 20:09 | Rovat: Hírek
Forrás: MTI
Indexkép: ajk.elte.hu

Bódis József kiemelte, az eredményhez szükség volt kivételes intézményre, oktatásra, hallgatókra és tanárokra is, valamint pozitív versenyszellemre, hiszen győzni akarás nélkül nem lehetne ilyen sikert elérni. Hozzátette, tudomása szerint európai siker ritkán születik ezen a versenyen, a kezdetek óta most negyedszerre győzött európai csapat.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

Az 1960 óta minden évben Washingtonban megrendezett Philip C. Jessup Nemzetközi Jogi Perbeszédverseny a világban a nemzetközi jogot hallgató diákok számára a legnagyobb múltú és legnagyobb szabású nemzetközi megmérettetés. Az idei versenyen a magyar egyetemisták száz ország több mint 680 egyetemének diákjai között voltak a legjobbak, olyan tekintélyes egyetemek hallgatóit utasítva maguk mögé, mint az amerikai Yale és Berkeley vagy a londoni King’s College.

A XX. század amerikai diplomatájáról és jogászáról, Philip C. Jessupról elnevezett, angol nyelven zajló versenyben a diákoknak nemzetközi bíróság előtt zajló per szimulációja során kell perbeszédet mondaniuk ügyvédként mind a felperesi, mind az alperesi oldalon. De nem „csak” perbeszédet prezentálnak, hanem előtte kutatómunkáról számolnak be, beadványokat terjesztenek elő, írásbeli és szóbeli vázlatot készítenek a perbeszédekről, emlékeztetőket írnak. Vagyis írásban és szóban egyaránt megméretik magukat, a végeredmény pedig a képzeletbeli per több szakaszában végzett munka eredménye.

A magyar diákcsapatot Kajtár Gábor, az ELTE nemzetközi jogi tanszékének adjunktusa készítette fel, a csapat tagjai Bazsó Gábor, Buda Zolta, Koncsik Marcell és Szép Vanessa.

Forrás: MTI
Indexkép: ajk.elte.hu
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!