2022. december 5., hétfő
Utazás

Az Erasmus + program résztvevőinek vonzóbbak a karrierlehetőségeik

A programban részt vevő egyetemek pedig jobb helyzetben vannak ahhoz, hogy megfeleljenek a munkaerőpiaci igényeknek – jelentette ki Navracsics Tibor az oktatási program hatását mérő jelentés bemutatásakor.

Megjelent: 2019. május 20., hétfő 16:07  ·  Rovat: Suli-Karrier  ·  Forrás: MTI  ·  Indexkép: Illusztráció - pixabay.com
Megjelent: 2019. május 20., hétfő 16:07 | Rovat: Suli-Karrier
Forrás: MTI
Indexkép: Illusztráció - pixabay.com

Az Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportügyért felelős biztosa elmondta, az Erasmus+ program lehetővé teszi a fiatalok számára, hogy helyt álljanak a modern munkaerőpiacon és a mindinkább összetett társadalomban.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

A jelentés szerint az Erasmus+ segíti a diákokat abban, hogy megtalálják a kívánt életpályát és gyorsabban állást találjanak. Külföldi tapasztalataiknak köszönhetően meg tudják változtatni tanulmányaikat, hogy azok jobban illeszkedjenek törekvéseikhez, legtöbbjük a diplomaszerzéstől számított három hónapon belül elhelyezkedett.

Mint írták, az együttműködési projektek a részt vevő egyetemek többségét felkészítette a digitális átalakulásra. Az új technológiák, valamint az innovatív oktatási és tanulási módszerek alkalmazása hozzájárult az egyetemek nemzetközi együttműködési és innovációs kapacitásának erősítéséhez. A részt vevő egyetemek nyitottabbak arra, hogy a vállalati szféra munkatársait is bevonják az óráikba – közölték.

2014 és 2018 között több mint 2 millió felsőoktatásban részt vevő diák és oktató tanult, gyakornokoskodott, illetve tanított külföldön az Erasmus+ program keretében. Ugyanezen időszakban mintegy ezer felsőoktatási intézmény közötti Erasmus+ stratégiai partnerség, valamint 93, egyetemek és vállalkozások közötti tudásfejlesztési szövetség részesült uniós finanszírozásban – tették hozzá.

Forrás: MTI
Indexkép: Illusztráció - pixabay.com
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!