2022. december 3., szombat
Érettségi

Az angol vizsgákkal folytatódnak az írásbelik

A közép- és emelt szintű angol nyelvi írásbelikkel folytatódtak az érettségi vizsgák, a két szinten összesen közel 65 ezer diák ír ma érettségit angolból.

Megjelent: 2019. május 9., csütörtök 10:32  ·  Rovat: Suli-Karrier  ·  Forrás: MTI  ·  Indexkép: MTI - Balázs Attila
Megjelent: 2019. május 9., csütörtök 10:32 | Rovat: Suli-Karrier
Forrás: MTI
Indexkép: MTI - Balázs Attila

Az Oktatási Hivatal MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint angol nyelvből középszinten 1.141 helyszínen 53.205, emelt szinten 142 helyszínen 11.739 vizsgázó érettségizik. Az élő idegen nyelvi írásbeli érettségi vizsgák szerkezete minden idegen nyelv esetében azonos.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

Középszinten az írásbeli vizsga időtartama 180 perc. Az első feladatlap (olvasott szöveg értése) kitöltésére 60, a másodikra (nyelvhelyesség) 30 perc áll rendelkezésre. 15 perces szünet után a hallott szöveg értésére vonatkozó feladatlap megoldása következik 30 percben, majd 60 perc áll rendelkezésre az íráskészséget vizsgáló feladatsorra.

Az emelt szintű írásbeli vizsga teljes időtartama 240 perc. A vizsgán az előzőekben is felsorolt feladatlapok szerepelnek ugyanabban a sorrendben, azonban a feladatok megoldására fordítható időtartam 70, 50, 30 és 90 perc.

Az íráskészséget vizsgáló feladatok megoldásához mindkét szinten használható nyomtatott szótár, amelyről a vizsgázónak kell gondoskodnia (a többi feladatsornál semmilyen segédeszköz nem használható).

Forrás: MTI
Indexkép: MTI - Balázs Attila
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!