2022. december 5., hétfő
Érettségi

Angol nyelvből vizsgáztak az érettségizők

Megkezdődtek az idegen nyelvi érettségi vizsgák, a diákok először angol nyelvből tettek írásbelit emelt- és középszinten. Az Oktatási Hivatal (OH) közleménye szerint angol nyelvből középszinten 1123 helyszínen 34.693, emelt szinten 210 helyszínen 14.521 vizsgázó tett érettségit.

Megjelent: 2020. május 7., csütörtök 19:01  ·  Rovat: Suli-Karrier  ·  Forrás: MTI  ·  Indexkép: MTI - Varga György
Megjelent: 2020. május 7., csütörtök 19:01 | Rovat: Suli-Karrier
Forrás: MTI
Indexkép: MTI - Varga György

Az élő idegen nyelvi írásbeli érettségi vizsgák szerkezete minden idegen nyelv esetében azonos. Az érettségi dolgozatokat központilag kidolgozott útmutatók alapján javítják és értékelik.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

Középszintű vizsga

Középszinten az írásbeli vizsga időtartama 180 perc volt. Az első feladatlap (olvasott szöveg értése) kitöltésére 60 perc, a másodikéra (nyelvhelyesség) 30 perc állt rendelkezésre. 15 perces szünet után a hallott szöveg értésére vonatkozó feladatlap megoldása következett 30 percben, majd 60 perc állt rendelkezésre az íráskészséget vizsgáló feladatsorra.

Emelt szintű vizsga

Az emelt szintű írásbeli vizsga 240 perces volt, azon az előzőekben is felsorolt feladatlapok szerepeltek ugyanabban a sorrendben, de a feladatok megoldására fordítható időtartam 70, 50, 30, illetve 90 perc volt.

Az íráskészséget vizsgáló feladatok megoldásához mindkét szinten használható volt nyomtatott szótár, amelyről a vizsgázónak kellett gondoskodnia (a többi feladatsornál semmilyen segédeszköz nem volt használható).

Forrás: MTI
Indexkép: MTI - Varga György
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!