2022. december 5., hétfő
Agrártechnikusok kaptak oklevelet Debrecenben

Agrártechnikusok kaptak oklevelet Debrecenben

Öt évig tartó középiskolai képzést követően 42 diák vett át technikusi oklevelet pénteken a Debreceni Egyetem (DE) Balásházy János gyakorló középiskolája és kollégiuma technikus kibocsátó ünnepségén.

Megjelent: 2019. május 31., péntek 14:58  ·  Rovat: Hírek  ·  Forrás: MTI  ·  Indexkép: unideb.hu
Megjelent: 2019. május 31., péntek 14:58 | Rovat: Hírek
Forrás: MTI
Indexkép: unideb.hu

Hagyományteremtő céllal, először szervezett technikuskibocsátó ünnepséget a Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Középiskolája. A frissen végzett szakemberek a foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkártól vehették át oklevelüket .

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

Bodó Sándor azt mondta, hogy a végzősök „hamarosan a munkahelyeken lesznek főszereplők”. Utalt rá, hogy a magyar gazdaság példaértékűen teljesít, az 5 százalékot meghaladó növekedésben nagy szerepe van az agráriumnak. Ugyanakkor „a folytatáshoz kellenek a fiatalok, az idősödő gazdatársadalom várja a fiatal segítőket”, akik praktikus tudással, például informatikai ismeretekkel felvértezve, a tapasztalt gazdákkal együttműködve vehetnek részt az ágazat fejlesztésében – sorolta a lehetőségeket a helyettes államtitkár hangsúlyozva, hogy a gazdaságnak szakképzett munkaerőre van szüksége, a szakképzettség, így a technikusi végzettség nagyobb esélyt biztosít az elhelyezkedésben.

Bács Zoltán, a DE kancellárja emlékeztetett rá, hogy a Pallagon működő Balásházy mezőgazdasági szakközépiskola fenntartását 2009-ben vette át az egyetem a várostól, a képzés három technikusi területen – mezőgazdasági, élelmiszeripari és pénzügyi-számviteli – folyik. Az egyetem fontosnak tartja a tanulási körülmények javítását, a kollégium felújítása után tervezik egy sportcsarnok felépítését, illetve a Balásházy főépületének felújítását – fűzte hozzá.

A DE agrár campusán tartott oklevélátadó ünnepségen a kancellár a további tanulás fontosságára is felhívta a fiatalok figyelmét, és bejelentette, hogy a végző technikusok csaknem fele jelentkezett a DE agrárképzéseire.

Juhász Csaba, a DE mezőgazdasági karának dékánhelyettese hozzátette: a most végzett fiatalok folyamatosan fejlődő agráriumban fogják karrierjüket kiteljesíteni, ahol a tradicionális tudás mellett olyan technológiai, műszaki innovációs ismeretekre is szükség lesz, ami egész életen át tartó tanulást igényel.

Filep Miklós, a gyakorló középiskola igazgatója a bizonyítványok, oklevelek átadása előtt elmondta: három szakon 42 technikus végezett az idén, közülük húszan jelentkeztek a DE agrár- és gazdasági képzéseire, többen a munkaerőpiacon megjelenve, illetve új vállalkozóként, vagy a meglévő családi vállalkozásokba bekapcsolódva végzik a jövőben a munkájukat.

Forrás: MTI
Indexkép: unideb.hu
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!