2022. december 3., szombat
A Nagy Digitális Kaland

A versenyzők egyharmada volt lány egy országos digitális versenyen

A Nagy Digitális Kaland elnevezésű országos, általános iskolásoknak szóló informatikai verseny célja, hogy fejlessze a logikai képességet és algoritmikus gondolkodást.

Megjelent: 2019. május 16., csütörtök 08:23  ·  Rovat: Technikás  ·  Forrás: MTI  ·  Indexkép: nagydigitaliskaland.hu
Megjelent: 2019. május 16., csütörtök 08:23 | Rovat: Technikás
Forrás: MTI
Indexkép: nagydigitaliskaland.hu

Idén több helyszínen mintegy ezer csapat részvételével rendezték meg az ország legnagyobb általános iskolásoknak szóló digitális csapatversenyét. A Digitális Tudásért Alapítvány által életre hívott verseny célja, hogy a résztvevők könnyebben eligazodjanak abban a digitális világban, amelybe beleszülettek.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

A logikus, algoritmikus gondolkodással és az internetbiztonsággal kapcsolatos játékos küldetésen ebben az évben 3-4. és 5-6. osztályos csapatok diákjai versenyeztek egymással online.

A szervezők szerint azért fontos, hogy évről-évre egyre több lány nevez a versenybe, mert a technológiai szakmákban, így a programozás területén is sok esetben még mindig elenyészően alacsony a női szakemberek aránya. Ennek támogatása céljából a versenyen például különdíjat kaptak a csak lányokból álló csapatok.

A Nagy Digitális Kalandhoz minden évben egyre több helyszín csatlakozik, idén Nyíregyházától Szombathelyig összesen 10 budapesti és 29 vidéki helyszínről jelentkezhettek be a gyerekek a versenybe.

Forrás: MTI
Indexkép: nagydigitaliskaland.hu
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!