2022. december 3., szombat
Érettségi

A töri írásbelikkel folytatódnak az érettségi vizsgák

Történelemből középszinten 1.235 helyszínen 67.025, emelt szinten 125 helyszínen 5.831 vizsgázó tesz érettségit. A középszintű vizsga három órán át, az emelt szintű 240 percig tart.

Megjelent: 2019. május 8., szerda 10:02  ·  Rovat: Suli-Karrier  ·  Forrás: MTI  ·  Indexkép: MTI - Koszticsák Szilárd
Megjelent: 2019. május 8., szerda 10:02 | Rovat: Suli-Karrier
Forrás: MTI
Indexkép: MTI - Koszticsák Szilárd

Az Oktatási Hivatal szerdai közleménye szerint történelemből középszinten 1.235 helyszínen 67.025 vizsgázó (közülük 1.903-an angol, francia, horvát, német, olasz, orosz, román, spanyol, szerb vagy szlovák nyelven), emelt szinten 125 helyszínen 5.831 vizsgázó (közülük 127-en angol, francia, német, spanyol, szerb vagy szlovák nyelven) tesz érettségit.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

A középszintű írásbeli 180 percig tart, az írásbelin a vizsgázóknak egy központi feladatsort kell megoldaniuk, amelynek első része egyszerű, rövid választ igénylő feladatokból, második része szöveges (kifejtendő) feladatokból áll. A vizsgázó a rendelkezésére álló időt tetszése szerint oszthatja meg az egyes feladatok között, és megoldásuk sorrendjét is meghatározhatja.

Az írásbeli feladatsort mintegy 60 százalékban a magyar, 40 százalékban pedig az egyetemes történelemhez kapcsolódó feladatok alkotják. Az összes feladat közel fele az 1849-től napjainkig terjedő időszakra vonatkozik. Vizsgázónként szükséges segédeszköz az állami tankönyvfejlesztésért és kiadásért felelős szerv által kiadott, kronológiai adattáblázatot nem tartalmazó középiskolai történelmi atlasz, amelyről a vizsgázó gondoskodik. Továbbá vizsgacsoportonként legalább három példány helyesírási szótár, amelyet a vizsgabizottságot működtető intézmény biztosít.

A történelem emelt szintű írásbelije 240 percig tart. A vizsga két feladatsorból áll, hasonlóan a középszintűhöz. A diákok először az első feladatlapot oldják meg, majd a dolgozatokat 100 perc leteltével a felügyelő tanár összegyűjti. Ezután osztják ki a második feladatlapot. A témák megoszlása és a használható segédeszközök megegyeznek a középszintű feladatokéval.

Forrás: MTI
Indexkép: MTI - Koszticsák Szilárd
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!