2022. december 5., hétfő
Okostelefon

A tanulás részeivé válhatnak az okostelefonok a sulikban

3500 általános és középiskola minden tantermébe vezeték nélküli Internetet kötnek be, az ország ötezer sulijában pedig az Internet is gyorsabb lesz, legalább 100 megabites, de a nagyobbakban 1 gigabit sebességű.

Megjelent: 2019. október 10., csütörtök 14:18  ·  Rovat: Hírek  ·  Forrás: hirado.hu  ·  Indexkép: Illusztráció - pixabay.com
Megjelent: 2019. október 10., csütörtök 14:18 | Rovat: Hírek
Forrás: hirado.hu
Indexkép: Illusztráció - pixabay.com

Az ország 3500 általános és középiskolájának valamennyi tantermébe vezeték nélküli internetet kötnek be, a fejlesztés révén lehetővé válik, hogy a diákok az internetről töltsék le az órán a tananyagot, a dolgozatot, akár a saját okostelefonjukon is – mondta a Magyar Nemzetnek az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

Solymár Károly a lap csütörtöki számában megjelent interjúban elmondta: ötezer iskolában az Internet is gyorsabb lesz. Közölte: két országos beruházássorozat is zajlik, az egyik fejlesztésben azt tűzték ki célul, hogy szupergyors internetet használhassanak a diákok; a kisebb iskolákban másodpercenként száz megabites sebességet garantálnak, a nagyobbakban pedig egy gigabitest.

A második fejlesztést azért indították el, hogy minden osztályteremben legyen vezeték nélküli internetelérési lehetőség. Ezzel a programmal igen jól haladnak, Budapesten és Pest megyében az iskolák harminc százalékában fejezte be a munkát a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség, a legtöbb vidéki iskolában pedig már működik az osztálytermekben a wifi – adta hírül a hirado.hu az mno.hu cikke nyomán.

Forrás: hirado.hu
Indexkép: Illusztráció - pixabay.com
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!