2022. december 8., csütörtök
Érettségi

A mai napon a német írásbeli érettségiken a sor

Folytatódnak az idegen nyelvi érettségi vizsgák, ma reggel közép- és emelt szinten összesen valamivel több mint 17 ezer diák a német nyelvi írásbeliknek kezdett neki.

Megjelent: 2019. május 10., péntek 09:32  ·  Rovat: Suli-Karrier  ·  Forrás: MTI  ·  Indexkép: MTI - Balázs Attila
Megjelent: 2019. május 10., péntek 09:32 | Rovat: Suli-Karrier
Forrás: MTI
Indexkép: MTI - Balázs Attila

Az Oktatási Hivatal MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint német nyelvből középszinten 972 helyszínen 14.764, emelt szinten 59 helyszínen 2.326 vizsgázó tesz érettségit. Az élő idegen nyelvi írásbeli érettségi vizsgák szerkezete minden idegen nyelv esetében azonos.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

Középszinten az írásbeli vizsga időtartama 180 perc. Az első feladatlap (olvasott szöveg értése) kitöltésére 60, a másodikéra (nyelvhelyesség) 30 perc áll rendelkezésre. 15 perces szünet után a hallott szöveg értésére vonatkozó feladatlap megoldása következik 30 percben, majd 60 perc áll rendelkezésre az íráskészséget vizsgáló feladatsorra.

Az emelt szintű írásbeli vizsga teljes időtartama 240 perc. A vizsgán az előzőekben is felsorolt feladatlapok szerepelnek ugyanabban a sorrendben, de a feladatok megoldására fordítható idő 70, 50, 30 és 90 perc.

Az íráskészséget vizsgáló feladatok megoldásához mindkét szinten használható nyomtatott szótár, amelyről a vizsgázónak kell gondoskodnia (a többi feladatsornál semmilyen segédeszköz nem használható).

Forrás: MTI
Indexkép: MTI - Balázs Attila
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!