2022. december 8., csütörtök
U19-U17 leány kézilabda-válogatott

A magyar kézis lányok leiskolázták Európát: a juniorok után az ifik is Európa-bajnokok

Ahogy július 21-én az U19-es lányok Győrben, úgy augusztus 11-én U17-es női válogatottunk is megnyerte a korosztályos EB-t a szlovéniai Celjében. Mindkét nemzeti csapatunk százszázalékos mérleggel végzett az élen.

Megjelent: 2019. augusztus 12., hétfő 13:05  ·  Rovat: Sport  ·  Forrás: m4sport.hu / MTI / IfiPress  ·  Indexkép: facebook.com/kezivalogatott / IfiPress
Megjelent: 2019. augusztus 12., hétfő 13:05 | Rovat: Sport
Forrás: m4sport.hu / MTI / IfiPress
Indexkép: facebook.com/kezivalogatott / IfiPress

Európa élén kézilabdás lányaink! Mindezt túlzás nélkül állíthatjuk ezt, hiszen egy hónapon belül két korosztályban is női kézilabda-válogatottunk nyerte a kontinenstornát. Júliusban a junior válogatott Hollandia ellen nyert 27-20-ra a győri döntőben, az ifik pedig 28-24-re a svédek ellen diadalmaskodtak a fináléban a szlovéniai Celjében. Mindkét nemzeti csapatunk százszázalékos mérleggel végzett az élen. Bravó Lányok!

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

Magyarország-Svédország 28-24 (13-9)
Női U17-es Európa-bajnokság, döntő – Celje, 2019. augusztus 11.

A két együttes a középdöntőből már ismerte egymást, akkor a magyar csapat 26-22-re győzött. Ifj. Kiss Szilárd szövetséfi edző lányai a finálé kezdetétől fogva kézben tartották, irányították a mérkőzést, amit az is bizonyít, hogy a skandinávok egyszer sem vezettek. A félidei szünetre 13-9-es vezetéssel vonulhatott be a magyar válogatott.

A második játékrészben nagy erőket mozgósítva próbált feljebb zárkózni a svéd csapat, de a magyar együttes jól védekezett és 21-14-re elhúzott. Az ellenfélnek volt még egy nagy feltámadása, ám két gólnál nem tudott közelebb férkőzni a magyar együtteshez, amely végül 28-24-re győzött, és akárcsak az U19-es korosztály, százszázalékos teljesítménnyel lett Európa-bajnok.

A magyar együttes legeredményesebb játékosa a Dunaújváros balátlövője, Koronczai Petra volt hét góllal. A torna legjobb játékosának Kajdon Blankát, a NEKA irányítóját választották, az Európa-bajnokság álomcsapatának jobbszélsője pedig a Győri Audi EOT KC játékosa, Kürthi Laura lett.

Ifj. Kiss Szilárd és Papp György csapata a csoportkörben Szlovákiát, Ausztriát és Romániát, a középdöntőben Norvégiát és Svédországot győzte le, a pénteki elődöntőben pedig Dániát búcsúztatta, és már a legjobb nyolc közé kerüléssel indulási jogot szerzett a jövő évi ifjúsági (U18-as) világbajnokságra, amelyre Kínában kerül sor.

Az Európa-bajnok U17-es leány kézilabda-válogatott

Az Európa-bajnok U17-es női kézilabda-válogatott
(Fotó: facebook.com/kezivalogatott)

Az aranyérmes magyar válogatott:

Bánhidi Barbara (NEKA), Bukovszky Anna (Vác), Juhász Gréta (NEKA), Faragó Luca (NEKA), Farkas Johanna (Győr), Horváth Nikolett (NEKA), Kajdon Blanka (NEKA), Koronczai Petra (Dunaújváros), Kubina Molli (NEKA), Kürthi Laura (Győr), Mérai Maja (NEKA), Nagy Laura (NEKA), Németh Kata (Dunaújváros), Rittlinger Lotti (Mohács), Vámos Mira (NEKA), Woth Viktória (NEKA), Zsigmond Panna (Ferencváros).
Szövetségi edző: Ifj. Kiss Szilárd, edző: Papp György.

Korábban

Magyarország-Hollandia 27-20 (14-7)
Női junior kézilabda Európa-bajnokság, döntő – Győr, 2019. július 21.

Herczeg Lili bravúros védéseire alapozva jól kezdtünk, így a meccs negyedénél három góllal vezettünk (7-4). Válogatottunk a folytatásban is remekül védekezett, volt egy kilencperces időszak, amikor egyetlen gólt sem kaptunk, aminek köszönhetően a szünetben már 14-7 volt az állás. A hollandok a második félidő elején sem tudtak felzárkózni, lendületben maradtunk, és minden játékelemben jobbnak bizonyultunk.

A mezőny legjobbjának a kapus Herczeg Lilit választották. A kontinensviadal álomcsapatába balátlövőként Kácsor Gréta, a legjobb védekező játékosként pedig Kuczora Csenge került a magyar játékosok közül.

Golovin Vlagyimir szövetségi edző csapata a csoportkörben Ausztriát, Montenegrót és Spanyolországot, a középdöntőben Norvégiát és Romániát, az elődöntőben pedig Oroszországot győzte le, vagyis a tavalyi debreceni U20-as világbajnokságot követően ezúttal is százszázalékos teljesítménnyel lett aranyérmes, pedig az egyaránt húzóembernek számító Varga Emőke és Afentáler Sára térdsérülés miatt nem szerepelhetett a tornán.

Az U19-es Európa-bajnokságok 1993 óta íródó történetében eddig az ezüstérem a legjobb magyar eredmény, amelyet háromszor ért el a magyar válogatott. Csapatunk a csoportkörből való továbbjutással biztosította részvételét a jövő évi romániai U20-as VB-n.

Az Európa-bajnok U19-es leány kézilabda-válogatott (Fotó: facebook.com/kezivalogatott)

Az Európa-bajnok U19-es női kézilabda-válogatott
(Fotó: facebook.com/kezivalogatott)

Az aranyérmes magyar válogatott:

Albek Anna (HIB Graz), Arany Rebeka (Debrecen), Bánfai Kíra (MTK Budapest), Herczeg Lili (NEKA), Kácsor Gréta (Vác), Kellermann Dóra (Győr), Kuczora Csenge (Vác), Pál Tamara (Győr), Schatzl Natalie (Érd), Simon Armilla (Érd), Stranigg Zsófia (MTK Budapest), Szabó Dóra (Debrecen), Szilovics Fanni (Győr), Tóth Nikolett (Ferencváros), Vámos Petra (NEKA), Zsiborás Luca (Ferencváros).
Szövetségi edző: Golovin Vlagyimir, edző: Pigniczki Krisztina.

Forrás: m4sport.hu / MTI / IfiPress
Indexkép: facebook.com/kezivalogatott / IfiPress
Címkék:
, , , ,
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!