2022. december 7., szerda
Környezetszennyezés

A környezetszennyezés miatt egyre több az asztmás beteg

Régebben pollenek, házi poratkák okozták, de a jelenlegi környezetszennyező anyagoktól már önmagukban is kialakulhat az asztma – mondta Nékám Kristóf allergológus az M1 aktuális csatornán.

Megjelent: 2019. május 11., szombat 13:26  ·  Rovat: Életmódi  ·  Forrás: MTI  ·  Indexkép: Illusztráció - pixabay.com
Megjelent: 2019. május 11., szombat 13:26 | Rovat: Életmódi
Forrás: MTI
Indexkép: Illusztráció - pixabay.com

Az asztma az allergiák második legsúlyosabb, legtöbb odafigyelést érintő fajtája lehet. A betegség kiváltó okát sokszor problémás megállapítani, ezért az elkerülése is nehéz – mondta Nékám Kristóf. Az allergológus megjegyezte: az allergiás hajlamot lehet örökölni, de a betegség kialakulásában a környezetnek, és egyes rizikófaktoroknak – dohányzásnak, elhízásnak – is nagy szerepe van.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

Hangsúlyozta: asztmával teljes életet lehet élni a biológiai terápiák, illetve az egyre jobb gyógyszerek révén. Világjelenségnek mondta, hogy a betegek fele nem használja rendszeresen a gyógyszereit.

A műsorban elhangzott, évente nagyjából 15-20 ezer új beteggel bővül az asztmában szenvedők száma, már jelenleg is 350 ezer diagnosztizált ember él Magyarországon és feltehetően további 150 ezer ember életét nehezíti meg a betegség.

Forrás: MTI
Indexkép: Illusztráció - pixabay.com
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!