2022. december 5., hétfő
Tankönyvek

A könyvek már elindultak a sulikba

Megkezdődött a tankönyvek és a fejlesztő taneszközök kiszállítása az iskolákba. Ezekért most még több évfolyamon fizetni kell, de 2020-tól már minden diák ingyenesen kapja majd azokat a köznevelésben.

Megjelent: 2019. augusztus 2., péntek 14:31  ·  Rovat: Suli-Karrier  ·  Forrás: MTI  ·  Indexkép: MTI - Mónus Márton
Megjelent: 2019. augusztus 2., péntek 14:31 | Rovat: Suli-Karrier
Forrás: MTI
Indexkép: MTI - Mónus Márton

Naponta 200-250 suliba szállítják ki a könyveket, így a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) vezetője, Tőczik Zsolt közlése szerint augusztus végéig minden oktatási intézménybe megérkeznek. Jövő szeptembertől pedig a köznevelésben már senkinek sem kell majd fizetnie a tankönyvekért.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára közölte, a következő napokban összesen 13 millió tankönyv érkezik majd meg csaknem négyezer helyszínre. Az államtitkár szavai szerint amíg korábban a tankönyvek kiszállítása „esetlegesen sikerült” a megadott időpontra, az elmúlt években az állami tulajdonú Kello ezt a feladatot már sikeresen és pontosan végezte. Az államtitkár az idei tankönyvekről elmondta, az oktatási intézmények a tavalyinál 500 ezerrel több állami fejlesztésű tankönyvet rendeltek.

Tankönyvek

Válogatják és csomagolják a tankönyveket a Kello üllői raktárában 2019. július 31-én
(Fotó: MTI – Bruzák Noémi)

Jelenleg az iskolák 1-9. évfolyamán tanuló, valamint a gyógypedagógiai vagy nemzetiségi nevelésben-oktatásban részt vevő diákok kapják meg térítésmentesen a tankönyveket, 10-12. évfolyamon pedig továbbra is igényelni kell az ingyenes tankönyvellátást. Maruzsa Zoltán, az Emmi köznevelésért felelős helyettes államtitkára kitért rá, hogy 2020-tól az állam fogja biztosítani a köznevelésben az elsőtől tizenkettedik osztályig, illetve a szakképzés rendszerében a tankönyveket.

Tankönyvek

A Berzeviczy Gergely Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziumba 2019. augusztus 1-jén érkeztek meg a tankönyvek…
(Fotó: MTI – Mónus Márton)

A Könyvtárellátó Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, hogy az állami kiadású tankönyvek példányszáma mintegy 12 millió, míg a magánkiadóktól rendelt tankönyvek 1,9 milliós példányszámban készültek el. Hozzátette, hogy a megrendelt könyvek július végéig meg is érkeztek a Kello raktáraiba, ahonnan most kezdődhet a kiszállításuk az iskolákhoz. Naponta 200-250 iskolát érnek el részben saját, részben a Magyar Posta szállítóeszközeinek segítségével, augusztus végéig az összes iskola számára befejezik a tankönyvszállítást.

Tankönyvek

…amelyeket rögtön el is kezdtek szortírozni
(Fotó: MTI – Mónus Márton)

Forrás: MTI
Indexkép: MTI - Mónus Márton
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!