2019. november 27., szerda
Kert, gyerekek, tulipán, virág

A kert közepén: versek, mesék, prózák és ismeretterjesztő cikkek

A Szitakötő gyerekfolyóirat alkotói pályázatot hirdetett, melyre várják a pályázók írásait (vers, mese, ismeretterjesztő cikk). Egy pályázó több, még publikálatlan művel is pályázhat.

Megjelent: 2019. november 27., szerda 11:44  ·  Rovat: Figyu!  ·  Forrás: ligetmuhely.com  ·  Indexkép: Illusztráció - pixabay.com
Megjelent: 2019. november 27., szerda 11:44 | Rovat: Figyu!
Forrás: ligetmuhely.com
Indexkép: Illusztráció - pixabay.com

A bibliai teremtéstörténet szerint a jó és a gonosz tudásának fája áll az Édenkert közepén. Vajon mi kerülhet még egy kert közepébe – konkrét vagy átvitt értelemben? Mit jelképez a kert és a hozzá tartozó számos fogalom – a gyomtól a kerítésig, a palántától a metszésig? És mi mindenre kell ügyelnie a gondos kertésznek?

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

A kiírók várják a didaktikus stílust nagy ívben kerülő, a 8 éven felüli olvasókat megszólító verseket, meséket, prózákat és ismeretterjesztő cikkeket. Az ismeretterjesztő cikkek a természettudomány vagy a társadalomtudomány szempontjából is tárgyalhatják a témát.

Kategóriák

  • Vers (16 soros)
  • Mese (2800 leütés szóközzel együtt)
  • Ismeretterjesztő cikk (4500 leütés szóközzel együtt)

Egy pályázó több művet is beküldhet, de a kiírók kérik, hogy még publikálatlan művekkel pályázzanak. Az online megjelenést is publikációnak tekintik. Javasolják továbbá, hogy a pályázók előzetesen tájékozódjanak a Szitakötőt jellemző hangvételről és nyelvi színvonalról.

A beérkező műveket folyamatosan olvassák, minden pályázónak elektronikus úton válaszolnak. A szerkesztőség által kiválasztott művek megjelennek a Szitakötő folyóiratban, és az országos oktatási program segédanyagaként sok ezer hazai és határon túli diákhoz és pedagógushoz jutnak el. A sikeres pályázók szerzői honoráriumot és további publikálási lehetőséget kapnak.

Beküldési határidő: 2019. december 16.

A pályázat részletei az ide kattintva elérhető eredeti kiírásban találhatók.

Forrás: ligetmuhely.com
Indexkép: Illusztráció - pixabay.com
Címkék:
, , ,
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2019 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!