2022. december 5., hétfő
Föld

A Föld Órája: a digitális térben zajlik idén az akció

A Természetvédelmi Világalap (World Wildlife Foundation, WWF) március utolsó szombatjára idén is meghirdette a kezdeményezést. A WWF Magyarország arra kér mindenkit, hogy vállalással álljanak ki a bolygó megóvása mellett és ez(eke)t posztolják.

Megjelent: 2020. március 27., péntek 16:20  ·  Rovat: Természet-Tudós  ·  Forrás: MTI  ·  Indexkép: Illusztráció - pixabay.com
Megjelent: 2020. március 27., péntek 16:20 | Rovat: Természet-Tudós
Forrás: MTI
Indexkép: Illusztráció - pixabay.com

A Föld Órája eredetileg azzal a céllal indult 2007-ben Ausztráliából, hogy az éghajlatváltozásra és annak negatív hatásaira irányítsa rá a figyelmet. Tavaly több mint 180 ország vett részt az figyelemfelhívó akcióban, amelynek során számos nagyvárosban és kistelepülésen egy órára lekapcsolják a közterületek és épületek díszkivilágításait, valamint otthonukban a villanyt az emberek, hogy így fejezzék ki elkötelezettségüket a bolygó megóvása iránt.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

A világ legnagyobb önkéntes akciójához Magyarországon több vidéki város mellett hagyományosan Budapest is csatlakozott, így március 28-án, szombaton 20:30 és 21:30 között egy órára elalszanak a főváros fényei – olvasható a közleményben.

A koronavírus-járvány kellős közepén a Föld órája a szolidaritás pillanatát is jelzi a bolygó számára: a közösségek világszerte összefognak és eseményeiket digitálisan szervezik meg. Az idei Föld Óráját a WWF is az online térbe helyezi át” – olvasható a WWF Magyarország MTI-hez eljuttatott közleményében.

A WWF Magyarország arra kéri az embereket, hogy március 28-ától egy – vagy akár több – vállalással álljanak ki a bolygó megóvása mellett, fogalmazzák meg, mit fognak másképp tenni az életükben a természet védelme és a fenntarthatóság érdekében, ha majd újra visszatér az élet a normál kerékvágásba.

A szervezők arra kérik az embereket, hogy vállalásukat nyilvános posztként osszák meg a közösségi felületeken a #földórája2020, #earthhour2020 és #másképpfogom megjelöléssel. A kezdeményezéshez, amelyhez ismert emberek is csatlakoznak, a foldoraja.hu oldalon is lehet kapcsolódni. A szervezők tájékoztatása szerint a vállalás lehet egy szöveges poszt, videó vagy akár egy elszavalt vers is.

Forrás: MTI
Indexkép: Illusztráció - pixabay.com
Címkék:
,
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!