2020. február 19., szerda
Cziffra György

5. Cziffra György Zenei Fesztivál

A jubileumi esemény kiemelt vendégművésze Vagyim Repin hegedűművész lesz, aki gálakoncerten lép fel a Zeneakadémián a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekarral és Balázs János zongoraművésszel – közölték a szervezők az MTI-vel.

Megjelent: 2020. február 13., csütörtök 15:18  ·  Rovat: Programajánló  ·  Forrás: MTI  ·  Indexkép: plakát
Megjelent: 2020. február 13., csütörtök 15:18 | Rovat: Programajánló
Forrás: MTI
Indexkép: plakát

A zene szabadsága mottóval veszi kezdetét február 16-án az idei fesztivál. A klasszikus zenei hangversenyek mellett a művészetet a tudománnyal összekötő estékkel is találkozhat a közönség. A programokat bárest, kiállítás és dzsesszkoncert is színesíti és átadják a Cziffra Fesztivál díjait is – áll a közleményben.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

Mint írják, a Cziffra Fesztivál kiemelt figyelmet fordít a fiatalok támogatására, díjakkal, mesterkurzusokkal és bemutatkozási lehetőségekkel segíti a jövő művészeit, a győztesek koncertjén a legtehetségesebb fiatal művészek kerülnek fókuszba.

Fellépnek többek között a Cziffra Fesztivál díjazottjai, a BMC Nemzetközi Cimbalom- és a Bartók Világverseny, valamint a Virtuózok győztes szólistái lépnek fel, így Boros Misi (zongora), Szabó Marcell (zongora), Horti Lilla (operaénekes), Pusker Júlia (hegedű), Devich Gergely (gordonka) és Balázs-Piri Soma (zongora), Ürmös Sándor (cimbalom) és Balogh Ádám (zongora).

Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész 2016-ban hívta életre fesztiválját, melyet a 20. század második felében élő egyik legkiemelkedőbb zongoraművészének, Cziffra György emlékének ajánlott. A fesztivál február 23-ig tart, amelynek helyszínei között szerepel a MOMKult, a Zeneakadémia, a Lóvasút, a Hegyvidéki Kulturális Szalon és a Kroó György Zeneiskola.

Forrás: MTI
Indexkép: plakát
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2020 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!