2022. december 5., hétfő
M5 YouTube

360 érettségi videó az M5 YouTube-csatornáján

Az M5 YouTube-csatornáján hat tantárgy mintegy 360 videója témákra bontva elérhető, amely segítséget jelenthet a középiskolai tanároknak a digitális oktatásban és tanulóknak az érettségire való felkészülésben – közölte az MTVA sajtóosztálya.

Megjelent: 2020. március 29., vasárnap 13:51  ·  Rovat: Suli-Karrier  ·  Forrás: MTI  ·  Indexkép: M5 / pixabay.com
Megjelent: 2020. március 29., vasárnap 13:51 | Rovat: Suli-Karrier
Forrás: MTI
Indexkép: M5 / pixabay.com

Mint ismert, az M5 oktatási sávjában hétköznap 12:30-tól elsősorban a középiskolás korosztálynak szóló érettségi műsorok kaptak helyet: magyar nyelv és irodalom, matematika és történelem naponta; biológia, kémia, informatika, fizika és földrajz pedig hetente két-két alkalommal. A korosztály önálló tanulását segítve ezek a tartalmak a MédiaKlikk mellett témakörökre lebontva a legnagyobb videomegosztón is elérhetővé váltak.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

Magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, fizika, biológia és földrajz tantárgyakból összesen 360 videó hivatott arra, hogy kiegészítse a digitális oktatást, valamint a hatékony önálló tanulásra ösztönözzön az érettségi vizsgák előtt.

Közölték, érdemes megnézni az ingyenesen elérhető kínálatot, ugyanis az órákat középiskolai tanárok tartják valamennyi témakört érintve a korábbi érettségi időszakokból. Ha bizonytalan vagy a nyelvtan tételekben, vagy csak érdekel a szónoklattan mestersége, a stílusok, a hangtan, a szófajtan, a nyelvújítás vagy a magyar nyelv alakulása, akkor kattints a magyar nyelv és irodalom lejátszási listára, amelyen részenként 25 percben kaphatsz átfogó képet az adott témakörről – írták.

A tartalmak segíthetnek az ismétlésben, az összegzésben, a kiegészítésben, valamint elmélyíteni az iskolában megszerzett ismereteket, ráadásul kevesebb idő alatt, mint egy negyvenöt perces tanóra.

Az M5 videomegosztó csatornáján még több oktatási tartalom elérhető: a középiskolások további tantárgyakat, a felsősök pedig évfolyamra lebontva találhatnak témákat a legtöbb tantárgyhoz.

Az M5 YouTube-csatornáját közvetlenül ide kattintva, az érettségihez kapcsolódó műsorok tantárgyi témakörök szerinti youtube-linkes elérhetőségét pedig a MédiaKlikken érheted el.

Forrás: MTI
Indexkép: M5 / pixabay.com
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2022 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!