2019. november 27., szerda
Ötlet, innováció

29. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny

Az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny 1-3. helyezettjei a felsőoktatási intézmények döntése alapján 30 többletpontot kaphatnak a felvételi eljárás folyamán.

Megjelent: 2019. november 18., hétfő 12:41  ·  Rovat: Figyu!  ·  Forrás: innovacio.hu  ·  Indexkép: Illusztráció - pixabay.com
Megjelent: 2019. november 18., hétfő 12:41 | Rovat: Figyu!
Forrás: innovacio.hu
Indexkép: Illusztráció - pixabay.com

A Magyar Innovációs Szövetség huszonkilencedik alkalommal hirdette meg középiskolások számára, az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Innovációs és Technológiai Minisztérium és az M5 Csatorna közreműködésével, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával, az NKFI Alapból.

Partnerünk▾

V4 Kerékpárverseny

Egyénileg vagy kétfős csapatba szerveződve pályázhat minden 1999. október 1. és 2006. augusztus 31. között született fiatal, aki még nem kezdte meg felsőoktatási tanulmányait. Pályázhatnak határon túli magyar fiatalok is, de az EU-döntőre csak azok juthatnak ki, akik magyarországi iskolába járnak vagy kettős állampolgárok.

Pályázni lehet:

  • műszaki, természettudományi, környezetvédelmi, informatikai, valamint matematikai területről bármilyen innovatív alkotással, találmánnyal, kutató vagy fejlesztő, illetve tudományos munka eredményével;
  • a National Instruments myDAQ nevű termékének újszerű, máshol nem használt vagy publikált mérési vagy adatgyűjtési eljárásának kidolgozásával, illetve konkrét gyakorlati feladatok megoldására irányuló alkalmazással;
  • bármilyen egyéb versenyre vagy pályázatra készített pályamunkával, illetve műszaki alkotással.

Díjazás

  1. díj: (max. három) havi 30 000 Ft-os ösztöndíj egy évig;
  2. díj: (max. három) havi 20 000 Ft-os ösztöndíj egy évig;
  3. díj: (max. négy) havi 10 000 Ft-os ösztöndíj egy évig;

a fiatalok szakmai, tudományos továbbfejlődésének támogatására.

Az üzleti hasznosításra alkalmas pályázatok készítőit a Startup Campus program ingyenesen üzleti és startup forrásszervezési képzésben, mentorálásban részesíti. A legjobb pályamunkát beadott határon túli pályázó a Magyar Innovációs Szövetség egyösszegű, 100 ezer forintos ösztöndíját is megkapja.

Az első és második helyezett fiatalok által megjelölt középiskolai tanár egyszeri 100 ezer forintos ösztöndíjban részesül. (A zsűri a díjak között indokolt esetben átcsoportosításokat hajthat végre. A zsűri döntése végleges, fellebbezésnek helye nincs.)

Az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny 1-3. helyezettjei a felsőoktatási intézmények döntése alapján 30 többletpontot kaphatnak a felvételi eljárás folyamán.

A legjobb három pályázat lehetőséget kap a 2020 szeptemberében, Salamancaban (Spanyolország), az Európai Unió által, 40 ország részvételével rendezendő európai döntőn való részvételre, ahol további értékes pénz- és különdíjakat (3500-7000 euró) lehet nyerni.

A versenyen kiválasztott tehetséges fiatalok számos nemzetközi versenyen, szakmai utazáson vehetnek részt, többek között a tudományos versenyek olimpiáján az USA-ban (INTEL ISEF), a Stockholm International Youth Science Seminar-on, ill. a Nobel-díj átadási ünnepségen, a China Adolescent Science & Technology Innovation Contest (CASTIC) c. versenyen stb.

Jelentkezési határidő: 2019. november 27., 15 óra.

Bővebb információ a verseny és a jelentkezés menetéről az ide kattintva elérhető eredeti kiírásban található.

Forrás: innovacio.hu
Indexkép: Illusztráció - pixabay.com
Megosztás és kedvelés
Partnerünk▾

Nissan

Partnerünk▾

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Hungary

Partnerünk▾

Arval Magyarország Kft.

Copyright

IfiPress
©2019 Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület
Minden jog fenntartva!