2019. április 25., csütörtök

Veseátültetésen esett át titokban Selena Gomez, akinek barátnője nyújtott önzetlen segítséget

Az énekesnőnek gyógyíthatatlan betegsége miatt volt szüksége a gyors beavatkozásra, de családjában nem találtak megfelelő donort. A legjobb barátnője segített… Odaadta az egyik veséjét.

Selena Gomez majdnem négy éve lemondta ausztrál és ázsiai turnéját. A rajongók nagyon csalódottak voltak, úgy érezték, hogy kedvencük cserben hagyta őket, azonban Selena 2015-ös, Billboardnak adott megrendítő interjúja után már mindenki tisztábban látott, sok felmerült kérdés került megválaszolásra.

Mint kiderült, az énekesnőt 2013-ban lupusszal diagnosztizálták, mely miatt kemoterápiás kezelésre szorult. A gyulladásos betegség során az immunrendszer a test saját szövetei, szervei ellen fordul, érintheti az ízületeket, a bőrt, a veséket, a vérsejteket, a tüdőt és a szívet.

Miközben tehát a lapok elvonókúráról cikkeztek, ő a gyógyíthatatlan autoimmun betegségével küzdött. „Erről szólt ez a jó pár hónapnyi szünet. Ha nem kapok kezelést, akár agyvérzést is kaphattam volna. Legszívesebben leordítottam volna mindenkit, hogy fogalmuk sincs az egészről, mivel kemóra járok” – fakadt ki akkor Selena.

Idén nyáron azonban Selena megint eltűnt a nyilvánosság elől, alig-alig jelent meg a vörös szőnyegen, új lemezét sem teljes erőbedobással promózta, melynek ismételten nyomós oka volt: veseátültetésen esett át a nyáron. Az énekesnőnek a lupusz miatt ugyanis új vesére volt szüksége, családjában azonban nem találtak megfelelő donort. Ekkor a 29 éves színésznő, Francia Raisa nyújtott önzetlen segítséget legjobb barátnőjének: felajánlotta neki az egyik veséjét. Ezt az ajándékot és áldozatot selena most Instagram oldalán köszönte meg, és egy képet is posztolt, amelyen mindketten kórházi ágyukon láthatók.

A nevelőapa nem győz hálálkodni

Selena nevelőapja, Brian Teefey a HollywoodLife-nak adott exkluzív interjújában ekképpen nyilatkozott: „Megdöbbentett, hogy valaki ekkora áldozatot tud hozni egy másik emberért. Nem tudom szavakba önteni azt a csodálatot és hálát, amit a teljes Francia-család iránt érzek ezekben a percekben”.

Egyelőre folynak a találgatások, mikor és milyen formában áll majd nyilvánosság elé a két barátnő, amiről Teefey-nek már vannak sejtései, de azt mondta, tiszteletben kívánja tartani nevelt lánya magánéletét, tehát csak annyi biztos, hogy exkluzív interjú mindenképp lesz a különleges körülményű orvosi beavatkozásról.

Közben az is kiderült, hogy Selena szerelme, The Weeknd (Abęl Makkonen Tesfaye) épp az énekesnő mellett volt májusban, amikor veséje felmondta a szolgálatot és felépülését is végigkísérte, ami igen erőssé tette kapcsolatukat. Nem csoda hát, hogy ők ketten már össze is bútoroztak.

Forrás: Híradó.hu


Megosztás